Foto: Sara Strandlund
 Foto: Sara Strandlund

Bakslaget för Malmö - priset på Adu har höjts

Publicerad

MALMÖ. Isaac Kiese Thelin spelar från start mot Ventspils.

In i det sista hoppades MFF i stället få med Enoch Kofi Adu i truppen – men Stabaek höjde priset.

– Vi håller på att brottas med dem, säger Daniel Andersson.

Hela MFF-truppen var sedan tidigare registrerad för kvalmatcherna mot Ventspils – bortsett från Isaac Kiese Thelin, Anton Tinnerholm och Pa Konate som blev Malmös spelare först i går när transferfönstret öppnade.

Endast en spelare får efterregistreras och det fram till 24 timmar innan avspark. Med tanke på Simon Therns vadbensbrott hoppades Daniel Andersson och Åge Hareide, enligt uppgifter till Kvällsposten, att det skulle vara Enoch Kofi Adu.

Hårda förhandlingar

Den ghananske mittfältaren har köpts loss från belgiska Club Brügge man han står fortfarande under ett låneavtal med norska Stabaek fram till den 31 juli.

Det låneavtalet försöker MFF förhandla bort.

Man hade gott hopp fram till i måndags men Stabaek har höjt sina krav och begär betydligt mer än vad MFF-ledningen är villig att betala.

Åge Hareide ville på tisdagens presskonferens inte avslöja vilken spelare som tar den sista platsen i truppen.

– Ventspils har inte sett våra nya spelare och vi vill inte ge dem någon chans att hitta något om dem. Kan vi överraska så vill vi göra det, säger Hareide.

Kiese Thelin från start

Enligt uppgifter till Kvällsposten är det Isaac Kiese Thelin som tar den sista platsen i truppen.

Därmed tar han också plats i startelvan.

Utan att gå in på namn bekräftar Hareide nämligen att den spelare som efterregistrerats även går in från start.

– Ja, det gör han.

Helander vilar

En som inte kommer vara på planen är Filip Helander.

Rygg och höftproblemen har inte gett med sig.

– Han är bättre nu men vi vill inte ta någon risk. Vi har många viktiga matcher att klara av, säger Hareide som i stället ger 196 centimeter långe Johan Hammar chansen bredvid Erik Johansson i mittförsvaret.

– Vi är inte oroliga. När vi sålde Pontus (Jansson) så visste vi att vi hade Johan Hammar och jag känner mig trygg med det. Han har dessutom varit farlig på offensiva hörnor i U21-laget så där får vi en ytterligare bonus.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag