Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Baffo på väg bort från Helsingborg - till rival

Kan lånas ut. Joseph Baffo har bara spelat fyra matcher för HIF i år - nu vill Mjällby låna honom.Foto: Lennart Månsson

Sedan Jasmin Sudic drog av sitt korsband har Mjällby letat ersättare.

Man har försökt låna Walid Atta men fått nobben.

Enligt uppgifter till Kvällsposten är blekingarna nu i stället på jakt efter en annan helsingborgare - Joseph Baffo.

På en träning den 30 maj slet Jasmin Sudic för tredje gången av sitt korsband. Mittbacken som lånats in från Malmö FF kommer inte spela mer den här säsongen och Mjällby letar därför ett nytt alternativ.

Kvällsposten kunde den 8 juli avslöja att Mjällbys klubbledning försökt låna Walid Atta.

Enligt Helsingborgs sportchef Jesper Jansson var det däremot aldrig aktuellt att släppa Atta.

Väntar på besked

Nu framkommer nya uppgifter.

En förfrågan om att i stället låna Joseph Baffo har gjorts enligt flertalet källor med insyn i så väl Mjällby som Helsingborg.

Mjällby ska däremot ännu inte fått något besked från Helsingborg och Baffo säger sig själv inte ha hört någonting om en eventuell flytt.

– Därför kan jag heller inte kommentera uppgifterna. Det enda jag kan säga är att jag är kontrakterad av HIF och att det är en klubb jag vill spela för. Det är ett jävla bra fotbollsgäng liksom. Även om man inte spelar så många matcher så lär man sig otroligt mycket på träningarna. Jag vill inte spekulera så mycket i min framtid, säger Baffo.

2011 deltog Joseph Baffo i 13 allsvenska matcher, antingen från start eller som inhoppare och 2012 var siffran uppe i 16. I år har han mest suttit på bänken och bara varit involverad i fyra av de 17 spelade omgångarna.