Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Baffo dementerar att han vill byta landslag

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

HALMSTAD. Enligt Ghanasoccernet.com vill Joseph Baffo byta landslag till Ghana – och skulle därmed äventyra sin plats i sommarens U21-EM.

Men det dementerar Halmstads U21-landslagsback för Kvällsposten.

– Just nu har jag bara fokus på Sverige, säger Joseph Baffo.

Strax innan jul skrev sajten Ghanasoccernet.com att Joseph Baffo, som spelade från start när Sverige kvalade in till sommarens U21-EM via playoff-segern mot Frankrike, ville byta landslag till Ghana i stället.

Baffo, som är född i Ghana, skulle i så fall riskera sin plats i sommarens U21-EM i Tjeckien.

Men det stämmer inte, förklarar Halmstadsspelaren för Kvällsposten.

– Dialogen har funnits där lite smått ända sedan jag debuterade för U21-landslaget och vann SM-guld med Helsingborg. Men jag har sagt till dem att jag är i Sverige nu och trivs väldigt bra, säger Joseph Baffo och fortsätter.

– Man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda, men just nu är jag här och vi har ett viktigt U21-EM-slutspel till sommaren.

"Han vet att jag vill spela U21-EM"

Efter skriverierna om ett landslagsbyte har mittbacken förklarat läget för U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson.

– Jag och Håkan har en väldigt bra dialog med varandra så för min del trivs jag bra och jag tror Håkan trivs med att ha mig i gruppen.

Du har sagt till honom att du vill spela i U21-EM och inget annat?

– Jaja, det vet han om.

Joseph Baffo hade varit med på A-landslagets januariturné om han inte hade tvingats till en axeloperation tidigare i vinter. Han är dock redan med och deltar i spelövningar med Halmstad.

Hur aktuellt är det med Ghana?

– Just nu tillhör jag det svenska landslaget och har gjort det hela min professionella fotbollskarriär. Just nu är det bara fokus på det. Sen kan ingen förutspå framtiden, man vet inte hur det ser ut om 3-5 år, men jag är där jag är just nu och jag är väldigt glad att vara där också.