Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Backen nära att lämna: ”Nästan gett upp hoppet”

Ludvig Claesson ser ut att lämna Rögle.
Foto: STEFAN PERSSON

Rögle har inte gett något besked om framtiden för Ludvig Claesson.

Nu ser den unge backen ut att lämna klubben.

– Jag har samtal med några klubbar i allsvenskan just nu. Det känns som att något kommer att bli klart snart. Jag har nästan gett upp hoppet om Rögle, säger Ludvig Claesson till Helsingborgs Dagblad.

Ludvig Claesson har spelat två säsonger i SHL med Rögle. Men nu går kontraktet med klubben, som höll sig kvar i SHL via kval i vår, ut samtidigt som Rögle har åtta kontrakterade backar till nästa säsong efter värvningen av Moras Kevin Gagné.

Och än har den 20-årige backen inte hört något från sin klubb om en förlängning.

– Jag vet inte hur det blir med Rögle, de har inte bestämt sig kring hur de vill göra med mig och inte gett något besked ännu. Det hade varit intressant att stanna, men det känns inte som att det är nära, säger Ludvig Claesson.

För samtal med klubbar

Den första säsongen i SHL blev det 33 matcher. Den gångna säsongen 44 matcher trots att Claesson även var utlånad till allsvenska AIK under tolv omgångar.

Efter återkomsten till Rögle och en bra vår trodde Claesson att han skulle få förlängt med klubben. Men nu lutar det åt att det blir en flytt till hockeyallsvenskan. Claesson berättar för Helsingborgs Dagblad att han för samtal med några klubbar i näst högsta serien.

– Jag får ta det som det är. Jag trivs verkligen jättebra i Rögle och hade gärna stannat, men blir det inte så får jag kanske spela i allsvenskan och försöka ta mig tillbaka till SHL på något sätt, säger han.


Läs mer om ishockey i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.