Ludvig Claesson ser ut att lämna Rögle. Foto: STEFAN PERSSON
Ludvig Claesson ser ut att lämna Rögle. Foto: STEFAN PERSSON

Backen nära att lämna: ”Nästan gett upp hoppet”

Publicerad

Rögle har inte gett något besked om framtiden för Ludvig Claesson.

Nu ser den unge backen ut att lämna klubben.

– Jag har samtal med några klubbar i allsvenskan just nu. Det känns som att något kommer att bli klart snart. Jag har nästan gett upp hoppet om Rögle, säger Ludvig Claesson till Helsingborgs Dagblad.

Ludvig Claesson har spelat två säsonger i SHL med Rögle. Men nu går kontraktet med klubben, som höll sig kvar i SHL via kval i vår, ut samtidigt som Rögle har åtta kontrakterade backar till nästa säsong efter värvningen av Moras Kevin Gagné.

Och än har den 20-årige backen inte hört något från sin klubb om en förlängning.

– Jag vet inte hur det blir med Rögle, de har inte bestämt sig kring hur de vill göra med mig och inte gett något besked ännu. Det hade varit intressant att stanna, men det känns inte som att det är nära, säger Ludvig Claesson.

För samtal med klubbar

Den första säsongen i SHL blev det 33 matcher. Den gångna säsongen 44 matcher trots att Claesson även var utlånad till allsvenska AIK under tolv omgångar.

Efter återkomsten till Rögle och en bra vår trodde Claesson att han skulle få förlängt med klubben. Men nu lutar det åt att det blir en flytt till hockeyallsvenskan. Claesson berättar för Helsingborgs Dagblad att han för samtal med några klubbar i näst högsta serien.

– Jag får ta det som det är. Jag trivs verkligen jättebra i Rögle och hade gärna stannat, men blir det inte så får jag kanske spela i allsvenskan och försöka ta mig tillbaka till SHL på något sätt, säger han.

 

Läs mer om ishockey i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag