Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Backen hyllas – hjälpte sin moderklubb att bygga hall

Jacob Cederholm.
Foto: DANIEL MALMBERG
Anton Cederholm.
Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Jonstorp stötte på ekonomiska problem under renoveringen av sin hockeyhall.

Då klev HV 71-spelaren Jacob Cederholm tillsammans med brodern Anton Cederholm (i våras i AIK) och familj in och stöttade.

Nu hyllas de på sociala medier.
"Ni har hjärtan av guld", skriver en person på klubbens Facebooksida. 

Jacob Cederholm var lagkapten i HV 71:s J20-lag och spås en fin framtid i mästarklubben.

Han var under den gångna säsongen utlånad till hockeyallsvenska Pantern, men är redo att kämpa om en plats i det småländska SHL-laget. Men 19-åringen har inte glömt bort var han kommer ifrån.

Moderklubben Jonstorp Hockey, som spelar i division två, har den senaste tiden genomfört en rad renoveringar i sin ishall, men har stött på ekonomiska problem längs vägen.

Det fick Cederholms familj – med brodern Anton Cederholm, som i våras spelade i AIK och som till hösten kommer att spela i Vancouver Canucks organisation – att engagera sig.

Enligt sajten sportjpkg.se har familjen Cederholm specifikt gått in och sponsrat ett fönster mellan cafeterian och ishallen. Och nu hyllas de för sitt engagemang på Jonstorp Hockeys Facebooksida.

"Tack familjen Cederholm, vilket bra initiativ", skriver en person.

"Helt underbart!! Cederholms, ni är grymma", skriver en annan.

"Så det ska se ut i ett hockeyhjärta", skriver en tredje.

Uppmanar andra att hjälpa till

Jacobs pappa, Jarl Cederholm, har skrivit ett meddelande till de hockeyintresserade i området där han uppmanar andra att bistå med hjälp för att färdigställa ishallen.

"När jag besökte ishallen i förra veckan fick jag informationen om att det inte fanns pengar för ett specifikt fönster mellan cafeterian och ishallen och då tänkte jag att DET kan och vill jag hjälpa till med. Därför meddelade jag Jonstorp Hockey att jag och mina söner Anton och Jacob, som båda två tidigare spelat i föreningens ungdomsverksamhet, sponsrar detta fönster. Med detta initiativ skulle vi vilja bjuda in privatpersoner, familjer och företag, i mån av möjlighet, att hjälpa till på liknande sätt", skriver han.