Walid Atta. Foto: Sanna Dolck
Walid Atta. Foto: Sanna Dolck

Avslöjar: Walid Atta är på väg till norska ligan

Publicerad

Här är nästa spelare att lämna Helsingborgs IF.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se vill BK Häcken och Ålesunds FK värva Walid Atta - och just nu ska mittbacken vara närmast en övergång till norska Tippeligan.

Går allt som det ska lämnar spelaren HIF inom den närmsta veckan.

Helsingborgs förvarsstjärna Walid Atta fick redan förra säsongen beskedet att han inte ingick i klubbens framtida planer - och att han var fri att se sig om efter en ny klubb.

Sedan dess har mittbacken provtränat med såväl Braga i Portugal och Aarau i Schweiz, utan att få något nytt kontrakt.

IFK Göteborg och BK Häcken var intresserade av att köpa loss honom från HIF och tog också en tidig kontakt med Blåvitt.

Men nu kan SportExpressen.se avslöja att den förre AIK-spelaren är nära en övergång till Tippeligan.

Kan köpas loss

FK Ålesund är nära att göra klart med HIF:s försvarsstjärna och händer inget oförutsett så blir det en flytt till Norge för Atta.

Den norska klubben har diskuterat en utlåning med HIF, men det kan också bli så att Ålesund köper loss spelaren från den Helsingborg.

Ett kortare kontrakt ska ha diskuterats med spelaren som ska se positivt på en flytt till Ålesund.

Atta har även haft ett möte med Häckens sportchef Sonny Karlsson om en övergång och klubben var villiga att köpa loss honom från Helsingborg - och har erbjudit spelaren ett treårskontrakt.

BK Häcken har sett Atta som en given ersättare till Mohammed Ali Kahn och var villiga att köpa loss mittbacken från HIF.

Tidigare har SportExpressen.se rapporterat att IFK Göteborg hade Atta på sin radar, men att intresset rann ut i sanden i och med att HIF inte var villiga att sälja spelaren till en konkurrent om SM-guldet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag