Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar: Walid Atta är på väg till norska ligan

Walid Atta.
Foto: Sanna Dolck

Här är nästa spelare att lämna Helsingborgs IF.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se vill BK Häcken och Ålesunds FK värva Walid Atta - och just nu ska mittbacken vara närmast en övergång till norska Tippeligan.

Går allt som det ska lämnar spelaren HIF inom den närmsta veckan.

Helsingborgs förvarsstjärna Walid Atta fick redan förra säsongen beskedet att han inte ingick i klubbens framtida planer - och att han var fri att se sig om efter en ny klubb.

Sedan dess har mittbacken provtränat med såväl Braga i Portugal och Aarau i Schweiz, utan att få något nytt kontrakt.

IFK Göteborg och BK Häcken var intresserade av att köpa loss honom från HIF och tog också en tidig kontakt med Blåvitt.

Men nu kan SportExpressen.se avslöja att den förre AIK-spelaren är nära en övergång till Tippeligan.

Kan köpas loss

FK Ålesund är nära att göra klart med HIF:s försvarsstjärna och händer inget oförutsett så blir det en flytt till Norge för Atta.

Den norska klubben har diskuterat en utlåning med HIF, men det kan också bli så att Ålesund köper loss spelaren från den Helsingborg.

Ett kortare kontrakt ska ha diskuterats med spelaren som ska se positivt på en flytt till Ålesund.

Atta har även haft ett möte med Häckens sportchef Sonny Karlsson om en övergång och klubben var villiga att köpa loss honom från Helsingborg - och har erbjudit spelaren ett treårskontrakt.

BK Häcken har sett Atta som en given ersättare till Mohammed Ali Kahn och var villiga att köpa loss mittbacken från HIF.

Tidigare har SportExpressen.se rapporterat att IFK Göteborg hade Atta på sin radar, men att intresset rann ut i sanden i och med att HIF inte var villiga att sälja spelaren till en konkurrent om SM-guldet.