Ville Leino Foto: Matt SlocumVille Leino Foto: Matt Slocum
Ville Leino Foto: Matt Slocum
Foto: Martti KainulainenFoto: Martti Kainulainen
 Foto: Martti Kainulainen

Avslöjar: Växjö värvar tidigare NHL-forward

Publicerad

I veckan släppte Växjö Adam Burish till Malmö. Enligt uppgifter till SportExpressen har Växjö redan gjort klart med hans ersättare.

Den finske NHL-meriterade forwarden Ville Leino, senast i KHL-klubben Dinamo Riga är klar för klubben.

Senare under kvällen bekräftade Växjö uppgifterna.

– Han har dessutom en gedigen bakgrund från NHL och Finska ligan, med Ville breddar vi vår forward-uppsättning, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

NHL-meriterade Adam Burish kom till Växjö med stora förväntningar på sig, men levde inte upp till dem och lämnade Växjö under veckan för att få mer speltid i Malmö.

Efter Växjös tunga förlust mot Skellefteå kunde SportExpressen avslöja att svenska mästarna gjort klart med Burish ersättare – den före detta NHL-forwarden Ville Leino, senaste från Dinamo Riga som ska vara klar för Växjö. Senare under kvällen bekräftade Växjö att Leino kommer att spela i klubben resten av säsongen.

Ville Leino har spelat i Detroit, Philadelphia och Buffalo

Den 32-årige finske forwarden har bland annat representerat klubbar som Detroit Red Wings, Philadelphia Flyers och Buffalo Sabres under sin karriär.

- Han har dessutom en gedigen bakgrund från NHL och Finska ligan, med Ville breddar vi vår forward-uppsättning, säger sportchef Henrik Evertsson.

Evertsson tillägger att han ser Ville Leino som en kreativ forward som kommer att vara nyttig i powerplay.

Forwarden ansluter till Växjö på måndag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag