Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar: Mästarklubb leder jakten på Haksabanovic

Intresset för Halmstads talang Sead Haksabanovic är stort. Både Club Brügge och Inter visar konkret intresse.Foto: KRISTER ANDERSSON
Sead Haksabanovic är P99-landslagman för Sverige, men har även kontaktats av Montenegros fotbollsförbund nyligen.Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Den italienska storklubben Inter ska visa konkret intresse för Halmstads jättetalang Sead Haksabanovic.

Men enligt Kvällspostens uppgifter är det den belgiska mästarklubben Club Brügge som erbjudit strax över tio miljoner kronor för 17-åringen – som leder jakten.

Intresset för Halmstads Sead Haksabanovic är riktigt stort efter succésäsongen i superettan. 17-åringen startade samtliga matcher och gjorde åtta mål och sju assist när HBK tog sig tillbaka till allsvenskan.

Kvällsposten kunde under måndagen avslöja att Halmstad nyligen har tackat nej till ett bud på en bit över tio miljoner kronor för sin unga nyckelspelare.

Senare kunde Hallandsposten berätta att den italienska storklubben Inter är en av klubbarna som visar störst konkret intresse just nu tillsammans med en belgisk och en tysk klubb.

Även om Halmstad gärna behåller sin stjärna i allsvenskan och hoppas på en förlängning kan det bli en flytt när januarifönstret öppnar.

CL-klubben föredras

Enligt uppgifter till KvP kom dock det nobbade budet från den belgiska mästarklubben Club Brügge och det är just nu den klubben som leder jakten på HBK:s jättetalang. Den belgiska Champions League-klubben ska ha följt Haksabanovic sedan förra året och ska enligt KvP:s uppgifter också vara den destination som spelaren själv föredrar som ett lämpligt steg utomlands.

Haksabanovic ska vilja undvika att ta ett alltför stort första steg utomlands för att inte riskera att hamna i en liknande sits som den norske supertalangen Martin Ödegaard i Real Madrid som knappt fått någon speltid alls i det stjärnspäckade storlaget.