Foto: Bobbo LauhageFoto: Bobbo Lauhage
 Foto: Bobbo Lauhage
Foto: Carl SandinFoto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Kosovare Asllani klar för Manchester City

Publicerad

MALMÖ. Kosovare Asllani är klar för Manchester City.

Precis som Kvällsposten kunde avslöja har 26-åringen skrivit på för storklubben fram till och med 2017.

– De vill vinna titlar och jag vill hjälpa dem att göra det, säger Asllani till klubbens hemsida.

Den offensiva teknikern Kosovare Asllani flyttade till Paris Saint-Germain 2012 och var länge en av lagets stora stjärnor.

Men även om hon fått rejält med speltid under 2015 så kände den 80-faldiga landslagsspelaren att hennes tid i PSG nått en ände och direkt efter årsskiftet kom den franska storklubben och Asllani överens om att bryta det kontrakt som skulle löpt ut i sommar.

– Jag kände att jag stod stilla och inte fick ut min fulla potential. Jag är klar där, sa Asllani till Kvällsposten den 6:e januari.

Förhandlingarna i slutskede

Sedan dess har Kosovare Asllani tränat på egen hand hemma i Sverige medan hon med hjälp av sina representanter sökt efter en ny klubbadress.

Och under fredagen blev det klart med Manchester City.

Kvällsposten kunde tidigare under fredagen avslöja att Asllani var nära en flytt till den engelska storklubben – vilket bekräftades under eftermiddagen.

"Jag är jätteglad öre att kunna berätta att det nu är officiellt att jag har skrivit på för Manchester City. Jag ser fram emot att arbeta med laget, ett lag som har stor potential och vår ambition är att vinna titlar", skriver Asllani på Instagram.

Till klubbens hemsida säger svenskan:

– Jag är imponerad av klubben.

– Det här laget har mycket potential och ambition. De vill vinna titlar och jag vill hjälpa dem att göra det, säger Asllani.

SportExpressen har pratat med en talesperson för Manchester City, Elliot Ward:

– Kosovare anländer till Manchester på måndag för att träffa sina nya lagkompisar och klubbens ledning.

Manchester City kom i fjol tvåa i den engelska damligan och ska därmed spela i Champions League kommande säsong,.

Flera svenska landslagspelare har tidigare prövat lyckan i England. Anfallaren Sofia Jakobsson har varit där och landslagets förstamålvakt Hedvig Lindahl spelar i dag för Chelsea.

Satsar på ligatiteln

Kosovare Asllani blir dock första svenska i mastodontklubben Manchester City.

Klubben har de senaste åren satsat allt mer på sitt damlag och snabbt blivit ett av Englands bästa lag.

2014 var först året i högsta divisionen och då slutade man femma. I fjol slutade man tvåa och i år satsar man på att vinna sin första ligatitel genom tiderna.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag