Foto: Arve Johnsen
 Foto: Arve Johnsen

Avslöjar: Kjartansson snart klar MFF-spelare

Publicerad

AVSLÖJAR

Malmö FF landar sin anfallsvärvning.

Enligt uppgifter till SportExpressen genomgår islänningen Vidar Kjartansson läkarundersökning hos MFF i dag - och presenteras som klubbens nästa nyförvärv inom kort.

- Det finns klubbar i Sverige som är intresserade. Mer vill jag inte säga, säger spelarens agent Olafur Gardarsson

Det var i helgen som SportExpressen kunde avslöja att MFF hade lagt ett bud på Vidar Örn Kjartansson från kinesiska Jiangsu. Den isländske anfallaren värvades till klubben förra säsongen för 3,5 miljoner euro - men när Jiangsu nu bestämt sig för att värva stora namn lämnar Kjartansson klubben.

Enligt uppgifter till SportExpressen är han nu klar för MFF och genomgår just nu den medicinska undersökningen hos Malmö.

Han väntas också presenteras som klubbens nästa nyförvärv inom kort.

Köper Kjartansson från Jiangsu

Kjartansson vann skytteligan i Tippeligan 2014. Då gjorde han 31 mål på 33 matcher.

- Det finns klubbar i Sverige och även från andra länder som är intresserade. Mer vill jag inte säga just nu. Det vore inte rätt mot klubbarna, sa spelarens agent Olafur Gardarsson tidigare i helgen.

MFF köper loss Kjartansson från Jiangsu.

I och med värvningen av den 25-årige islänningen står det nu också klart att Pawel Cibicki lämnar klubben. Han lånas ut till Jönköping Södra resten av säsongen.

Klockan 15.30 håller Malmö FF presskonferens.

Enligt isländska fotbolti.net skriver Kjartansson på ett treårskontrakt med MFF

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag