Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
 Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Avslöjar: Halsti på väg till USA och DC United

Publicerad

Markus Halsti ser ut att bli nästa allsvenska export till MLS.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se är MFF:s guldhjälte bara detaljer från att skriva på för DC United.

Efter att Malmö FF säkrade ännu ett SM-guld stod det senare klart att Markus Halsti skulle komma att lämna klubben.

Hans kontrakt gick ut och något nytt hade parterna inte lyckats komma överens om.

Sedan dess har ryktena varit många kring finländaren.

Nu ser det dock ut som han har hittat en ny klubb.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se sitter nämligen MLS-klubben DC United i förarsätet vad det gäller att värva Halsti.

Nästa i raden att flytta

Inget är helt klart ännu men om inget oförutsett händer ser alltså 30-åringen ut att flytta till huvudstaden Washington D.C.

Han skulle i så fall bli en av många allsvenska spelare som valt att ta steget över till Nordamerikanska MLS.

Den senaste tiden har ÖSK:s Mohammed Saeid, AIK:s Kennedy Igboananike och HIF:s David Accam valt att ta samma steg.

Sedan tidigare finns också Stefan Ishizaki i Los Angeles Galaxy - som tog hem titeln den här säsongen.

"Ishi" får en viss Steven Gerard som lagkamrat nästa säsong då engelsmannen aviserat att han lämnar Liverpool efter säsongens slut.

SportExpressen.se har förgäves sökt Markus Halsti, sportchefen Daniel Andersson och tränaren Åge Hareide för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag