Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avgjorde med två mål på fyra minuter

Rosengård firar ett av målen mot Djurgården.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Två mål på fyra minuter. 

Rosengård gjorde processen kort mot Djurgården och tog fjärde raka.

Segerkreatör? 

Jelena Čanković med både drömmål och assist i 3–0-segern.

– Frisparken var tio av tio, säger Čanković.

Föga förvånanden tog Rosengård kommandot direkt mot gästande Djurgården. Med tre raka segrar i inledningen av damallsvenskan var hemmalaget på jakt efter fjärde. 

Efter endast sju spelade minuter la Jelena Čanković upp bollen för Rosengårds tredje hörna. Två korta följdes av en lång och det resulterade också i matchens första mål. 

Djurgårdens målvakt, Kelsey Daugherty, missbedömde bollen och efter lite tumult i försvaret landade bollen vid Sanne Troelsgaards fötter. Utan att blicka tryckte danskan upp ledningsmålet i nättaket. 

Minuterna senare var det dags igen. 

Ria Öling drogs ner strax utanför straffområdet. Čanković och Olivia Schough ställde upp för att ta hand om frisparken. 

Det blev den förstnämnda som fick sista ordet. 

Čanković klippte till och bollen letade sig upp i Daughertys vänstra kryss. Helt otagbart och 2–0 till Rosengård. 

– Det var ett väldigt snyggt mål. Jag har tagit många frisparkar i mitt liv, men den här var ett av det snyggaste jag tagit, säger Jelena Čanković.

– Den får tio av tio. 

Andra för Čanković innan halvtid 

Hemmalaget fortsatte att pressa ner Djurgården och radade upp chanser. Men det dröjde innan Čanković skulle få göra nästa mål. 

Med ett par minuter till halvtid studsade bollen olyckligt upp på Djurgårdens Linda Maserame Motlhalos arm och Rosengård tilldömdes straff. 

Fram klev Jelena Čanković och placerade säkert in 3–0-målet. 

– Vi avgjorde matchen i första halvlek och vi spelade bra. Sen kunde vi gå in i den andra halvleken med mer kontroll och ta det lugnare. Vi förtjänade vinsten. 

I andra halvlek slappnade hemmalaget av en aning och bjöd in gästerna, som trots det inte lyckades få håll på Stephanie Labbé. 

Först efter att lagkaptenen Caroline Seger höjt rösten i mitten av andra steppade hemmalaget upp och tog över matchen igen. 

– Det är väldigt viktigt att vi behåller förstaplatsen, visst vi vann den första matchen med 1-0 men nu har vi spelat väldigt bra de senaste matcherna och dessutom hållit nollan. 

Comeback av Anvegård

Med drygt tio minuter kunde Rosengård glädjas åt en återkomst. 

Efter över en månad utan spel äntrade Anna Anvegård planen igen. 

– Det har varit tufft på sidan, men nu när man är skadefri så tänker man bara hur kul det är att få vara med igen, säger Anvegård.

Det var under ett träningspass efter Champions League-matcherna mot Bayern München som Anna Anvegård skadade sig efter att ha gått upp i en nickduell. Det slutade med både hjärnskakning och whiplashskada. 

Men nu är de första minuterna gjorda. 

– Det var jättekul, det var väldigt efterlängtat om än lite ovant. 

Hur tänker du framöver?  

– Jag vill bara kunna få träna så bra som möjligt, det är något jag verkligen uppskattar. Det tar jag inte förgivet längre. 

– Sen hoppas man att man får fler chanser och fler minuter så att jag kan komma in i det ordentligt igen. 

Rosengård gjorde inga fler mål i matchen. Men fjärde raka var dock ett faktum för Rosengård som toppar damallsvenskan med full poäng.