Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avbräcket: HBK-stjärnan missar sista matchen

Halmstads Aboubakar Keita är knäskadad och missar matchen mot Sirius. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Aboubakar Keita har spelat med ett lindat knä de senaste veckorna. Nu går det inte längre. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Halmstad har drabbats av ett tungt avbräck inför den viktiga våravslutningen mot Sirius. 

Viktige mittfältaren Aboubakar Keita är knäskadad och kan ha spelat färdigt i HBK-tröjan.

– Förhoppningsvis är det inget allvarligt och så fortsätter vi våra samtal om det, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.

Kort innan vinterns transferfönster stängde lånade Halmstads BK in 19-årige mittfältaren Aboubakar Keita och 17-årige ytterbacken Mads Roerslev Rasmussen från FC Köpenhamn fram till sommaren.

Medan Rasmussen, som spelade i den allsvenska premiären från start, har återvänt till FCK efter pappersstrul har Keita vuxit ut till en nyckelspelare i Halmstad på mittfältet.

Men nu står det klart att mittfältaren missar vårsäsongens sista match borta mot Sirius på söndag. Han ersätts troligen av Marcus Mathisen eller Rebin Assad.

– Han har lindat ett knä de sista träningsveckor och det hindrar honom från träning och spel så vi har ingen Keita på söndag, säger Jan Jönsson.

Med tanke på att lånet går ut efter den här matchen kan det också vara färdigspelat i HBK-tröjan – men Halmstad jobbar hårt för en förlängning under hösten.

– Vi håller på och samtalar om det. Vi hoppas att det inte är något allvarligt med hans knä och så fortsätter vi våra samtal. Vi hoppas på besked nästa vecka.

Utländsk konkurrens?

I samband med bortamötet med IFK Norrköping senast var det, enligt franska rapporter, scouter från de två Ligue 1-klubbarna Lille och Bordeaux på plats på Östgötaporten.

De ska ha scoutat bland andra Aboubakar Keita.

Känner du till att ni har konkurrens utifrån?

– Nej, det gör jag inte. Inte mer än att det i hans framtidskristall finns något med Frankrike som skulle vara logiskt med tanke på hans språk, säger Jan Jönsson.

För Kvällsposten berättar Jan Jönsson också att det inte ser ut att bli aktuellt att på nytt försöka låna Mads Roerslev Rasmussen i sommar.

– Nej, det blir det nog inte. Han ser ut att gå permanent in i deras (FC Köpenhamns) A-trupp.

 

Läs mer om allsvenskan i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.