Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Årets back i Finland – nu klar för spel i SSL

Foto: Privat
Foto: SportExpressen Play

Hon utsågs till årets back i finska ligan.

Nästa säsong spelare Iida Mettälä, 19, med Malmö FBC i innebandyns SSL.

– En kanonvärvning, säger sportgruppens Jessica Jensen.


SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL fram till 2025

Malmö FBC värvade tre etablerade landslagsspelare från Finland i fjol.

Nu fortsätter SSL-laget på den inslagna vägen med att plocka in Iida Mettälä. En riktig succéback - som hade en stor del i nykomlingen FBC Loistos framgång den gångna säsongen.

Mettälä utsågs till årets back och blev uttagen i den senaste landslagstruppen hemma i Finland.

Iida Mettälä klar för Malmö FBC

Till nästa säsong ska 19-åringen testa vingarna i världens bästa innebandyliga. Vid sidan av innebandyn kommer hon att studera vid Lunds universitet.

– Iida är en placerings- och passningssäker back som läser spelet föredömligt. Spelar redan väldigt moget utifrån sin ålder och att hon bara har spelat en säsong på högsta nivå i Finland. Jag ser en enorm utvecklingspotential i Iida och hon har redan nu kapacitet att hävda sig i världens bästa liga, SSL. Men det viktigast som alltid med unga spelare och kanske lite extra när de kommer ifrån ett annat land är att jobba tålmodigt och långsiktigt, säger Malmö-tränaren Mikael Jeppsson.

Malmö FBC meddelade tidigare i veckan att en av fjolårets Finlandsvärvningar Inka Lampinen lämnar klubben.

Anledningen är den avdragna hälsena som hon ådrog sig just före slutspelet.

Därför har alla inblandade parter kommit fram till att att det är bättre om Lampinen sköter sin rehab hemma i Finland. Hon återvänder till PSS, som hon spelade i innan flytten till Malmö FBC.

Malmö FBC tippades bli ett topplag i SSL den gångna säsongen, men fick slita hårt för att nå slutspel. Väl där åkte de ut med 3-0 i matcher i kvartsfinalserien mot blivande guldlaget Team Thorengruppen.

Malmö FBC har tidigare under årets silly season presenterat schweiziska landslagsspelaren Esther ”Jeya” Jeyabalasingam som sin första värvning.

SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL fram till 2025.


Laget vände underläge mot Pixbo i finalen och vann med 5-4 efter en dramatisk avslutning