OV-spelarna vill inte flytta från sin succeárena. Foto: MATHILDA AHLBERG
OV-spelarna vill inte flytta från sin succeárena. Foto: MATHILDA AHLBERG

Arenastrid i Helsingborg – spelarna vill inte flytta

Publicerad

I fredags kväll firade OV Helsingborg seriesegern i allsvenskan.

Nu är det strid om lagets matcher nästa säsong.

OV-spelarna vill stanna kvar i gamla Idrottens hus.

Max Granström, vd för Helsingborg rena, förhandlar om en flytt till den nya arenan.

– Om de har en hyfsad sportslig framgång kan de bygga publik, säger Granström.

Redan innan OV korkat upp segerskumpan var sportchefen Filip Karlsson tydlig med var laget ska spela sina matcher i handbollsligan.

– Vi ska fortsätta i Idrottens Hus.

Karlsson menar att beslutet ligger utanför styrelserummet.

– Vi har lyssnat på spelarna. De trivs bästa i idrottshallen, det är här de känner sig trygga. Då är det svårt att säga nej. 

– Handboll måste vara intimt och den känslan får man i Idrottens hus.

Nu kommer reaktionerna.

Vd:n för nybyggda Helsingborg Arena, som ligger vägg i vägg med slitna Idrottens hus, vill att OV lämnar succéhallen.

– Vi har diskussioner med OV hur det ska bli med deras nästa säsong. Det handlar om vilken hall de ska träna och spela i, förklarar Max Granström.

Bäddat för derbyfester

I Helsingborg Arenan finns plats för 4 700 på läktarna. Det ska jämföras med 1 800 sittplatser i Idrottens hus.

– Vi vill hemskt gärna ha ett elithandbollslag i arenan. Och stan vill ha ett handbollslag i högsta serien, Helsingborg är ju en handbollsstad med anor, påpekar Granström.

Till hösten är det bäddat för publikmatcher mot Skånelagen IFK Kristianstad, Lugi, Ystads IF och HK Malmö.

– Fyra derbyn och sedan har vi väldigt populära publiklag som Redbergslid och Sävehof. Det är självklart härligt att få den typen av innehåll i arenan, betonar Granström.

Kan OV tvingas att spela i Helsingborg arena?

– Det har jag ingen uppfattning om. Du menar att det ska vara kopplat till anslag och bidrag? Det vet inte jag. Det ligger utanför mitt bord.

– Och jag vill inte spekulera, för jag vet inte hur det hänger ihop.

Kristianstad tvekade inte

När Kristianstads satsade på arenabygget var det för att lyfta handbollen. Den gamla hallen användas enbart för träning och vissa försäsongsmatcher.

– Som sagt. Vi vill gärna ha OV hos oss, säger Max Granström – och tillägger:

– Om man kommer upp i en publik på 2 500-3 000 får man bra stämning även i nya arenan. Men ligger man nere och valsar på 500 är det svårare.

Hur går det med förhandlingarna?

– De pågår.

– Men på handbollssidan har vi ett problem. Inte förrän långt in på våren får man reda på spelschemat. Det försvårar frågan. Vi välkomnar om förbundet så snart som möjligt ger indikationer om när matcherna ska spelas.

Oklarheter om slutspel och kval rör också till det för Helsingborg arena som är en multifunktionsarena med kapacitet för alla möjliga arrangemang.

– Ja, det komplicerar och försvårar planeringen. Det är svårt för oss att tacka nej till gig som kommer in, förklarar Max Granström.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag