Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anton Wede följer med Henke till Helsingborg

Foto: Carl Sandin

Carl Wede stannar i Falkenberg - men hans bror väljer att flytta.

Anton Wede är klar för Helsingborg, där han återförenas med Henrik Larsson.

– Det finns stor potential i den killen, säger HIF:s manager Henrik Larsson i ett pressmeddelande

Efter tre säsonger i Falkenberg väljer Anton Wede att lämna klubben. Wede har skrivit på för Helsingborg, där hans tidigare tränare i Falkenberg förra säsongen Henrik Larsson nu finns.

– Jag vet vad jag får för spelartyp i Anton. Jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med honom igen. Jag hade förmånen att ha honom i Falkenberg och att få jobba med honom även nu - det ser jag fram emot. Det finns stor potential i den killen, säger HIF:s manager Henrik Larsson i ett pressmeddelande.

"En mycket bra spelare"

24-årige Anton Wede var med och tog upp Falkenberg till allsvenskan - och i fjol spelade han samtliga 30 matcher för nykomlingen.

– Vi får en fotbollsspelare som kan driva boll i hög fart. Han är beredd på att arbeta hårt för laget. Bra med vänsterfot, bra med högerfot och bra spelförståelse. En mycket bra spelare, säger Henrik Larsson.

"En bra kombination"

Anton Wede, som blir säsongens första värvning för Helsingborg, är nöjd med flytten.

– Jag hade både Henrik och Tobias (Tuvesson) förra året och det var ett mycket bra samarbete tycker jag. Det är klart att det påverkade eftersom jag vet att jag utvecklades bra under dem förra året. Sen känns det som en bra klubb också. Det är en bra kombination, säger Anton Wede.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!