Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anfallaren lämnar HBK efter tuffa tiden

Kwame Karikari lämnar Halmstad BK – lånas ut till Turkiet.
Foto: Krister Andersson
"Jag bestämde mig efter uppehållet. Jag var på bänken i fyra matcher i rad innan jag fick spela mot Sundsvall när Keene var avstängd. Sen hamnade jag på bänken i 90 minuter igen i sista matchen," säger Kwame Karikari.
Foto: Krister Andersson

Kwame Karikari har haft en tuff tid i Halmstad.

Nu lånas anfallaren ut till turkiska Balikesirspor fram till nästa sommar.

– Det är mitt beslut, det är mitt gamla lag och jag behöver spela mer än jag får i Halmstad, säger Kwame Karikari till Kvällsposten.

Kwame Karikari värvades från AIK till Halmstad i vintras för att bli lagets nye målskytt, men har haft svårt att platsa i den allsvenska nästjumbon under våren.

Nu väljer han att lämna Halmstad. Karikari kommer lånas ut till turkiska Balikesirspor fram till nästa sommar.

– Det stämmer. Jag åker ner nästa vecka för att signera kontraktet, säger Kwame Karikari.

Anledningen är att anfallaren vill ha mer speltid än han fått i Halmstad sedan James Keene värvades till klubben.

– Om jag analyserar min speltid i Halmstad har det inte gått så bra. James Keene kom också in i laget och var bra. Jag har jobbat hårt, men det här är ett bra beslut för mig. Det är min gamla klubb i Turkiet och där får jag spela mer.

– Jag bestämde mig efter uppehållet. Jag var på bänken i fyra matcher i rad innan jag fick spela mot Sundsvall när Keene var avstängd. Sen hamnade jag på bänken i 90 minuter igen i sista matchen.

Kan inte säga något om framtiden

När Karikari återvänder till Halmstad återstår bara drygt sex månader på hans kontrakt.

Ser du att du har en framtid i Halmstad fortfarande?

– Det kan jag inte säga något om nu. Om det går bra för mig nere i Turkiet kanske de blir intresserade och vill behålla mig där. Vi får se vad som händer.