Foto: CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL

Andra raka segern för FC Rosengård

Publicerad

FC Rosengård har fått en riktigt bra start på damallsvenskan. 

Andra raka segern bärgades mot Djurgården - trots en tung start. 

– Vi kontrollerade inte matchen i 90 minuter men vi vinner ändå rättvist, säger Emma Berglund.  

FC Rosengård vann till slut med 3-1 mot Djurgården i den andra matchen för säsongen i damallsvenskan. 

Men det var hemmalaget som tog ledningen efter tio minuter på hörna efter missförstånd från målvakten Zecira Musovic. 

– Jag tycker att vi startade helt okej och hade mycket bollinnehav men sedan släppte vi till ett läge. Det blev lite missförstånd och stökigt och de kan trycka in bollen, förklarar Emma Berglund. 

FC Rosengård replikerade dock snabbt. Kvitteringen satt bara tre minuter senare när Djurgårdens Hallbera Gisladottir rensade bort en boll på mållinjen men träffade lagkamraten Kim Sundlöv och bollen gick in i mål.  

I andra halvlek kunde gästerna ta ledningen genom Ella Masar och sedan fastställa slutresultatet 3-1 genom Iva Landeka. 

– Vi kontrollerar inte matchen i 90 minuter men vi vinner ändå rättvist. Jag är jättenöjd med insatsen och det känns bra att ha två raka segrar, summerar en glad Emma Berglund. 

Landslagsstjärnan Lotta Schelin kom in i den 68:e minuten men det var lagkamraten Lieke Martens som stod stack ut i FC Rosengård. 

Anfallaren var inblandad i alla tre målen. 

– Lieke var väldigt bra. Nu hade hon tuff markering på sig men ändå är hon inblandad i alla våra mål, berömmer Emma Berglund och fortsätter: 

– Det känns riktigt bra i laget. Spelare som har haft lite småskavanker är på väg tillbaka. Det är en bra konkurrenssituation i laget nu. 

I nästa omgång ställs FC Rosengård mot Eskilstuna på bortaplan. Den matchen spelas 3 maj. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag