Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Allsvenske stjärnan riskerar nu fängelse

Malmö FF-stjärnan Kingsley Sarfo. Foto: TV4
Här kör Sarfo bil – trots avsaknaden av körkort. Foto: TV4

Kingsley Sarfo är i blåsväder.

MFF-stjärnan har kört bil i Sverige trots att han inte har något giltigt körkort – ett brott som kan ge upp till sex månaders fängelse.

Han konfronteras i TV4-sporten som sänds i kväll.

– Jag vet att det är allvarligt och jag kommer inte göra det igen, säger en tårfylld Sarfo i programmet.

Kingsley Sarfo gjorde succé i Sirius under våren.

I somras öppnade de svenska mästarna Malmö FF upp plånboken och köpte den 22-årige jättetalangen för 13 miljoner kronor – en affär som Sarfo firade med att köpa en egen bil i Skåne och som han senare har kört runt i.

Problemet?

Kingsley Sarfo har inget svenskt körkort, något som togs upp under en granskning som TV4 har gjort och som sänds i "Sporten".

– Jag gjorde ett misstag som körde själv. Jag vet att det inte är okej och jag kommer inte göra det igen, säger en tårfylld Sarfo i programmet.

Han fortsätter:

– Jag vet att det är allvarligt.

Kingsley Sarfo riskerar fängelse

Och visst är det allvarligt. Att köra bil utan körkort är ett brott som kan ge upp till sex månaders fängelse i Sverige. Enligt TV4 ska Kingsley Sarfo ha kört bil även i Uppsala, då i en hyrbil.

Det är inte första gången som en MFF-spelare är inblandad i en sådan här situation.

2005 beslagtog klubben Joseph Elangas bil, efter att backstjärnan kört runt utan körkort – och 2013 uppförde MFF en uppträdandekod. Klubbens sportchef Daniel Andersson ser allvarligt på det inträffade.

– Ja, det här är inte bra. Väldigt illa, säger han i programmet.

TV4: Vems ansvar är det?

– Ja, det är först och främst spelarens ansvar. Men sen är det klart att vi som arbetsgivare har ett ansvar att se till att de sköter sig. Det här var nya uppgifter för mig, jag får prata med Kingsley, säger Daniel Andersson.

Kingsley Sarfo är inte med i MFF:s trupp till matchen mot Halmstad.

Tränaren Magnus Pehrsson:

– Det är ett stort misstag som han själv säger att han kommer att lära sig av, för det är ju inte acceptabelt så klart.

När kan han vara tillbaka?

– Jag har inget svar på det. Han är inte här på grund av personliga skäl.

Hänvisar till internationellt körkort

Enligt Sydsvenskan så påstår Kingsley Sarfo att han har ett internationellt körkort, som han trodde var giltigt i Sverige.

– Vi har givetvis tagit det här internt. Kingsley refererar till ett internationellt körkort som han trodde gällde i Sverige. Han har gjort avbön och lovat att det inte ska hända igen, säger Daniel Andersson till tidningen.

Att från klubbens sida straffa Sarfo var aldrig aktuellt.

– Vi har agerat på informationen att han trodde att det gällde och var ett misstag. Hade det varit medvetet, hade vi agerat annorlunda. Nu har han fått en ordentlig uppsträckning och lovat att det inte ska hända igen och då har vi ansett det utagerat från klubbens sida.

Sydsvenskan: Hade det inte varit rimligt med en avstängning? Han har ju spelat allsvensk fotboll efter att ni fick veta detta?

– Vi kan säkert vara tuffare. Men han får en rätt kraftig bestraffning i form av tv-programmet också. Det är en svår balansgång. Vi har reglerat i kontrakten saker som sker i samband med att spelarna utövar sitt "arbete", men det är klart att man kan se det som att de alltid är i tjänst.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!