Foto: Ulf Ryd
 Foto: Ulf Ryd

Albornoz: "Har suttit hemma och gråtit"

Publicerad

MALMÖ. Fotbollsåret började med en sexdom - men slutade med ett glas champagne i handen.

Vägen till guldmedaljen har varit tung och lång för Miiko Albornoz, 22.

- Jag har suttit hemma och gråtit, säger MFF-backen till Kvällsposten.

 

Efter starka reaktioner på denna artikel förtydligar Kvällspostens chefredaktör Martin Kroon här.

Guldgalan på Brasserie KP i Malmö och efterfesten på nattklubben Hipp i natt blev ett party Miiko Albornoz aldrig kommer att glömma.

Först skål i ett glas Philipponnat brut royal reserve - skumpa på magnumflaskor för att fira SM-tecknet.

Sen ett bastant tag i Lennart Johanssons pokal och ett smajl med hela ansiktet framför Jiloan Hamad och Guillermo Molins.

- Det är helt sjukt. Du ser själv. Det här är jävligt kul, säger den hyllade högerbacken som har en av landets mest känsliga vänsterfötter.

Miiko Albornoz är elegant dressad i smokingkvaj, vit skjorta och svart slips.

Det kunde ha sett helt annorlunda ut.

Den 17 november i fjor anhölls han misstänkt för våldtäkt mot barn men släpptes och dömdes senare för sexuellt utnyttjande av barn.

Avstängd av MFF

Miiko erkände att han haft sex med en 14-årig flicka - och MFF stängde av sin stjärnback i fem månader.

Den 22 april, i hemmamatchen mot Öster, fick Albornoz ta på sig den ljusblå tröjan igen. Efter det har han spelat 26 raka matcher i allsvenskan.

- Det är som jag säger. Det är mycket känslor inom mig. Ibland har jag svårt att hålla tillbaka allt. Det har varit en lång resa, säger han och berätta för Kvällsposten om en tid med tårar i sin ensamhet.

"Många jag vill tacka"

- Det är många jag vill tacka för att jag står här i dag. Men det kan jag inte göra i den här intervjun. Men de vet vilka de är och jag skickar mycket kärlek till dem.

Miiko hyllar sina tränare Rickard Norling och Daniel Andersson - och alla lagkamraterna.

- Att vinna SM-guld med dem är helt sjukt. Det är obeskrivligt.

Festkvällen i de gamla posthuslokalerna var bara början på en lång guldnatt för spelaren som stod ute i kylan men kom in i värmen.

- Vilken dag det har varit. Mamma, pappa, moster, farbror, syster - alla satt på läktaren.

- Och min bror (Mauricio) gjorde ett avgörande mål för Brommapojkarna. Tänk, nu är min moderklubb kvar i allsvenskan, och jag kan fira ett guld, ler Miiko Albornoz.


Denna artikel har kritiserats. Kvällspostens chefredaktör Martin Kroon ber om ursäkt här.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag