Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"AIK såg stressade och nervösa ut"

Adam Åkessons Tingsryd föll på Hovet senast. Nu jagar laget revansch mot Nicklas Heinerös AIK.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg
Magnus Sundquist är optimistisk inför tredje matchen i kvalet.Foto: Tomas Leprince

Med oavgjort i matcher går ett revanschsuget Tingsryd in i den tredje matchen.

Samtidigt passar man på att skicka en passning till AIK.

– AIK såg väldigt stressade och nervösa ut, säger tränare Magnus Sundquist och pratade om pressen att vinna på hemmaplan.

– Det är alltid tryggt att ha publiken i ryggen, svarar AIK-målvakten Gustaf Lindvall.

Rond tre ska avgöras på hovet klockan 19 i kväll. Och att AIK får sin andra raka hemmamatch i kvalet är en fördel - anser båda sidor.

– Vi tycker om atmosfären här, tycker om att spela mot AIK. Det är den sjätte matchen vi spelade mot AIK och det är första gången de vinner under ordinarie speltid och det tar vi med oss, säger Magnus Sundquist.

Att AIK har vunnit under förläning en gång, på straffar en gång – och en gång i det senaste mötet.

Det tar AIK-målvakten Gustaf Lindvall med sig.

– Alla som var på matchen kände av vårt spel och de hjälpte oss att knipa den matchen. Det ska bli kul att spela inför så mycket folk på hovet igen, säger han.

Ska utnyttja bortaplan

Lindvall är inne på att hemmaplansfördelen är det som skilde laget åt i matcherna. Utan sin publik blev det stryk med 3-0 – och med sin publik blev det vinst med lika stora siffror.

– De ger oss energi och bär oss fram matchen igenom. Det tycker jag stor skillnad, det är alltid härligt att ha publiken i ryggen.

Men AIK:s hemmaplansfördel är precis vad Tingsryds tränare Magnus Sundquist också vill utnyttja.

– I play-off bör man förstå att hemmalaget är desperata. Det är inget nytt i det. Tycker AIK såg väldigt stressade och väldigt nervösa ut först, men när de får göra 2-0 så verkar deras nervtrådar släppa lite, säger han och fortsätter:

– Vi går in med en jäkla bra känsla. Vi hade ett snack i dag och det är en jäkla revanschlusta. Spelarna hade ett spelarmöte i samband i träningen, de bara längtar till klockan blir tjugo i sju, säger Magnus Sundquist.

Riskerar rysare i Småland

Enligt Magnus Sundquist är AIK i ett tufft läge.

Vid förlust i dag mot hans Tingsryd har de en vinna eller försvinna-match i Nelson Garden Arena på måndag.

Det vill man nog undvika.

– Det är inget vi bara säger, vi vet ju hur matchen var senast. Vi känner en stor optimism och AIK bör vara lite mer spänd. Annars har de en vinna eller försvinna match i Nelson på måndag. Så de ska vinna i morgon, säger Sundquist.