Förre HIF-tränaren Åge Hareide finns med på Malmö FF:s lista över tänkbara namn att ersätta Rikard Norling. FOTO: ULF RYD Foto: Ulf Ryd
Förre HIF-tränaren Åge Hareide finns med på Malmö FF:s lista över tänkbara namn att ersätta Rikard Norling. FOTO: ULF RYD Foto: Ulf Ryd

Åge Hareide: "Ringer Malmö FF lyssnar jag"

Publicerad

Längtan börjar bli för stark.

Ett år efter avskedet från Helsingborg vill Åge Hareide tillbaka till fotbollen - och han kan hamna hos konkurrenten Malmö.

Han finns med på klubbens lista över tänkbara tränare och är själv intresserad.

- Alla tränare vill få chansen att ta ett lag till Champions League, det är det mest fantastiska som finns, säger Hareide.

När Helsingborg skulle ut i Europa 2012 hämtades Åge Hareide in som korttidslösning.

När halvårskontraktet löpt ut efter säsongen och Roar Hansen kommit in som ersättare flyttade Hareide hem till Norge där han fick ett civilt jobb inom intresseorganisationen Aukra Näringsforum

- Jag hade behov av en paus för att känna efter vad jag ville göra, säger tränaren som nu hunnit fylla 60.

Men han känner sig inte färdig med fotbollen. Abstinensen blir större och större, som Hareide själv uttrycker det. När det nu finns en lucka i MFF kan han vara på väg tillbaka till Sverige och Skåne.

Saknar tävlingsnerven

Enligt uppgifter till Kvällsposten finns Hareides namn med på MFF:s lista över tänkbara ersättare till Rikard Norling.

- Den nerv och adrenalinkick man får under de 90 minuterna en fotbollsmatch pågår hittar du inte på många andra ställen.

- Jag saknar den, säger Hareide.

Har du fått några anbud?

- Folk har frågat vad jag ska göra och jag har sagt att om jag ska ta mig an något så måste det vara något som triggar mig. Jag vill inte driva runt i en förening som inte har ambitioner och som inte kan nå någonstans. Ska jag göra något så måste det vara något spännande och givande.

- En plats där jag kan utnyttja min erfarenhet. Dyker det upp något sånt så ska jag titta på det.

Är ett Champions League-kval med Malmö tillräckligt spännande och givande?

- Självklart. Det är ungefär samma läge som när jag kom till Helsingborg. En spännande resa där vi spelade Europa League Ett Champions League-kval är självklart en gigantisk utmaning men om man lyckas finns en gigantisk möjlighet att utveckla föreningen.

"Djupare rötter i Sverige"

- Jag gillar svensk fotboll. Den kultur som ni har är bättre än den i Norge. Den är mer förankrad och det finns mycket djupare rötter i svensk fotboll. I Norge tror man att man kan bygga Rom på en dag, men det kan man inte.

Åge Hareide säger att han ännu inte fått förfrågan från MFF men den kan mycket väl komma inom kort.

- Vi har inte pratat med alla våra tänkbara kandidater, säger Malmös vd Per Nilsson som är noga med att poängtera att han inte vill kommentera något enskilt namn.

Nu väntar Hareide vid telefonen.

- Om de ringer så lyssnar jag, det är självklart, säger norrmannen.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag