"Hareide lämnar MFF - klar för Danmark"

Foto: Petter Arvidson
Foto: Tomas Leprince
Foto: Johanna Lundberg

MALMÖ. Åge Hareide är överens med det danska förbundet.

Enligt flera initierade källor till Kvällsposten offentliggörs överenskommelsen efter MFF:s möte med Paris Saint-Germain nästa vecka.

– DBU har frågat mig om jobbet, säger Hareide.

Redan i somras startade ryktena om att Åge Hareide skulle ta över det danska landslaget om Morten Olsen misslyckades med att ta laget till EM.

Dagen efter att Sverige slog ut Danmark så skrev danska Politiken att Hareide skulle ta över.

Sedan dess har ryktena gått vilda.

Nu tar Hareide bladet från munnen.

– Jag har varit i kontakt med DBU (det danska förbundet), det kan jag säga så ljuger jag inte.

"Det är tre-fyra kandidater om jobbet"

Enligt Kvällspostens initierade uppgifter är Hareide inte bara i kontakt med DBU, utan parterna är överens om att norrmannen ska få jobbet.

Däremot kommer man att vänta med att presentera överenskommelsen till efter MFF:s match i Champions League mot Paris Saint-Germain nästa vecka.

Under tiden poängterar Hareide att ingenting är klart.

– Det är det inte. Och jag har läst att det är tre-fyra kandidater om jobbet, säger Hareide.

I övrigt väljer Hareide att ligga lågt.

– Det är vad jag kan säga. Annars är det inga kommentarer om det, säger Hareide som är noga med att påpeka att han med 100 procent fokus siktar på att ta Malmö FF vidare ur Champions Leagues gruppspel och att han inte påverkas av processen kring jobbet som dansk förbundskapten.

– Jag skev på för Bröndby i april 1999 och då sade alla att jag inte skulle klara av att fokusera på Helsingborg. Men vi vann guld med Helsingborg 1999 och jag tycker att det säger hur jag är som person i det lägen. Jag är 100 procent fokuserad på att göra mitt bästa på det jobb jag har, säger Hareide som sedan berättar för Kvällsposten om dagarna efter att ryktena startat på allvar.

– Telefonen har brunnit och det har vällt in sms, säger Hareide som inte vill kommentera ryktena om att han ska ta över som dansk förbundskapten eller inte.

– Nej, jag har inga kommentarer till det. Vi har en jätteviktig match med Malmö FF mot Paris Saint-Germain på onsdag. Vinner vi den har vi en bra chans att gå vidare till Europa League, vi har fullt fokus på det.

Saknades på träningen efter uppgifterna

Hareide var på plats i Parken i tisdags när Sverige via 2–2 tog död på Danmarks hopp om att ta sig till EM och samtidigt som ryktena på onsdagen satte fart så saknades Åge Hareide när Malmö FF tränade i Kombihallen på stadionområdet.

– Jag var i Göteborg på ett möte som varit inplanerad jättelänge. Vi hade kollat igenom alla datum och det var enda dagen det gick, så det är vad det handlade om. Jag var på matchen i Danmark med sponsorer och sedan gick jag upp halv fem på morgonen och körde till Göteborg, säger Hareide.

När Malmö FF på fredagsförmiddagen tränade fattade Hareide beslutet att stänga träningen, trots att det är hela fem dagar kvar till matchen mot PSG.

Dock är stängningen av träningen mindre dramatisk än det kan verka.

Anledningen är att fredagens träning är det första då alla MFF-spelare var tillbaka i träning efter landslagsuppehållet och därmed också den första inför matchen mot PSG.

– Det är av taktiskt skäl träningen är stängd, säger Hareide.

Åge Hareide kommer att leda Malmö FF hela Champions League-äventyret, vilket innebär PSG-matchen och en avskedsföreställning på Santiago Bernabeu mot Real Madrid, innan karriären går vidare i Danmark.