Foto: Petter ArvidsonFoto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson
Foto: Christer Thorell / All Over PreFoto: Christer Thorell / All Over Pre
 Foto: Christer Thorell / All Over Pre

Adu på väg bort från MFF: "Jag vill flytta"

Publicerad

Enock Kofi Adu är på väg att lämna Malmö FF. Enligt medier i Ghana ska mittfältaren vara nära turkiska Mersin Idmanyurdu.

Samtidigt bekräftar MFF-spelaren att han har kontakt med Celta Vigo.

– Jag vill flytta men det är min agent som bestämmer, ska Adu ha sagt i en intervju med radiokanalen Ultimate FM.

Enock Kofi Adu har varit ryktenas man länge. Mittfältaren kom till Malmö FF 2014 efter ett par år i Nordsjälland och en vända i Club Brugge. Sedan dess har det blivit ett SM-guld och två raka gruppspel i Champions League. Och slitvargen har imponerat.

MFF ska redan förra vintern och i somras ha tackat nej till bud på Adu vars kontrakt sträcker sig till 2017.

Adu själv har hela tiden legat lågt. På frågor om framtiden har han ständigt hänvisat till sin agent.

– Jag har fullt fokus på Malmö. Resten sköter min agent, sa han till Kvällsposten så sent som efter MFF:s bortamatch mot Real Madrid i Champions League.

Vill lämna MFF

Men nu ser det ut att heta till kring den centrale mittfältaren. Enligt medier i Ghana visar turkiska Mersin Idmanyurdu stort intresse för Adu.

I en intervju med ghananska radiokanalen Ultimate FM ska MFF-spelaren ha sagt följande om en framtid utan Malmö FF:

– Det är möjligt, jag kan flytta när som helst. Jag vill flytta men det är min agent som bestämmer. Han är den enda som kan säga till mig var jag ska gå.

Samtidigt bekräftar 25-åringen för GazzettaGhana att det finns spanskt intresse.

– Erbjudandet har hela tiden funnits där, Celta Vigo kontaktade oss redan förra säsongen men jag lämnar att det till min agent. Om det blir en flytt välkomnar vi det glatt, om Malmö är okej med det.

Mittfältaren har gjort 42 matcher, 2 mål och tre assist för Malmö FF.

Kvällsposten har sökt Adus agent Hasan Cetinkaya utan framgång.

Gustav Persson
Gustav Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag