Foto: Christian ÖrnbergFoto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg
Foto: Christian ÖrnbergFoto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Adam Burish om varför han lämnar

Publicerad

Den NHL-meriterade forwarden Adam Burish bröt upp från Växjö Lakers och blev klar för Malmö den 13 januari.

Efter bara tre matcher lämnar han även Malmö.

– Det är bara av personliga skäl, som jag har delat med min familj, och bestämde mig för att det här var det bästa, skriver Burish i ett sms.

Adam Burish, 33, har vunnit Stanley Cup med Chicago. Så sent som förra säsongen spelade han 20 NHL-matcher för San Jose.

Burish misslyckad i SHL

I Sverige har han inte haft en lika lyckosam tid. Burish skrev på för de regerade svenska mästarna Växjö i oktober och gjorde SHL-debut den 24 oktober mot Brynäs. I Växjö blev det bara 19 matcher (1 mål, 5 assist) innan han bestämde sig för att testa spel hos SHL-konkurrenten Malmö Redhawks.

Adam Burish gjorde klart med Malmö den 13 januari. I den andra matchen med Redhawks, borta mot Djurgården, vevade han klubban i luften precis bakom landslagsforwarden Marcus Sörensen som hade ett friläge och var nära Malmös mål. Burish blev anmäld för incidenten i efterhand och stängdes av i tre matcher av disciplinnämnden och fick också betala 6 000 kronor i böter.

Upprörd över avstängning

Något som gjorde honom rejält upprörd.

I ett sms skrev en uppretad Adam Burish om domen: "Disciplinnämnden är ett skämt. Det är oansvarigt hur de hanterar de här situationerna. Nämnden med några jurister och läkare och kvinnor som aldrig har utövat sporten får påverka spelares karriärer. Jag fick inte tala med någon eller ge någon förklaring."

Nu är även hans tid i Malmö över. Det meddelade klubben på måndagskvällen. Adam Burish uppger att det är av personliga skäl, men har inga ytterligare kommentarer.

En assist på tre matcher blev hans facit i Malmö.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag