Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Adam Burish om varför han lämnar

Foto: Christian Örnberg
Foto: Christian Örnberg

Den NHL-meriterade forwarden Adam Burish bröt upp från Växjö Lakers och blev klar för Malmö den 13 januari.

Efter bara tre matcher lämnar han även Malmö.

– Det är bara av personliga skäl, som jag har delat med min familj, och bestämde mig för att det här var det bästa, skriver Burish i ett sms.

Adam Burish, 33, har vunnit Stanley Cup med Chicago. Så sent som förra säsongen spelade han 20 NHL-matcher för San Jose.

Burish misslyckad i SHL

I Sverige har han inte haft en lika lyckosam tid. Burish skrev på för de regerade svenska mästarna Växjö i oktober och gjorde SHL-debut den 24 oktober mot Brynäs. I Växjö blev det bara 19 matcher (1 mål, 5 assist) innan han bestämde sig för att testa spel hos SHL-konkurrenten Malmö Redhawks.

Adam Burish gjorde klart med Malmö den 13 januari. I den andra matchen med Redhawks, borta mot Djurgården, vevade han klubban i luften precis bakom landslagsforwarden Marcus Sörensen som hade ett friläge och var nära Malmös mål. Burish blev anmäld för incidenten i efterhand och stängdes av i tre matcher av disciplinnämnden och fick också betala 6 000 kronor i böter.

Upprörd över avstängning

Något som gjorde honom rejält upprörd.

I ett sms skrev en uppretad Adam Burish om domen: "Disciplinnämnden är ett skämt. Det är oansvarigt hur de hanterar de här situationerna. Nämnden med några jurister och läkare och kvinnor som aldrig har utövat sporten får påverka spelares karriärer. Jag fick inte tala med någon eller ge någon förklaring."

Nu är även hans tid i Malmö över. Det meddelade klubben på måndagskvällen. Adam Burish uppger att det är av personliga skäl, men har inga ytterligare kommentarer.

En assist på tre matcher blev hans facit i Malmö.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!