Accam: Jag gör alltid sådana mål på träning

TRIVS PÅ KANTEN. David Accam firar sitt andra och Helsingborgs tredje mål tillsammans med Christoffer Andersson. Ghananens båda fullträffar var närmast identiska med låga skott intill Djurgårds-målvakten Kenneth Höies första stolpe. Accam, som i fjol ofta användes som anfallare, fick starta som vänsterytter och visade att tränare Roar Hansen hade gjort rätt beslut. "Det är min bästa position", säger 22-åringen. FOTO: RONNY JOHANNESSON
Foto: Ronny Johannesson

Helsingborg. Han har gått från division I till Ghanas landslag och VM-kval på ett år.

Mot Djurgården blev David Accam Helsingborgs stora premiärhjälte - från favoritpositionen på kanten.

- Det är min bästa position, säger HIF:s segerskytt.

David Accam hann visa en hel del av sin potential redan i fjol.

Då som under årets försäsong användes den snabbe 22-åringen oftast i anfallet.

I gårdagens allsvenska premiär mot Djurgården fick Accam starta i favoritrollen som vänstermittfältare i Roar Hansens 4-2-3-1-system - och visade med eftertryck att det är där han vill spela även fortsättningsvis.

Efter Mattias Lindströms tidiga ledningsmål slog David Accam till två gånger inom loppet av tre minuter.

2-0 kom efter 30.45. 3-0 efter 33.21. Båda gångerna sköt David Accam låga skott som gick in vid Djurgårds-målvakten Kenneth Höies högra stolpe.

"Vi rör oss mycket"

Efter HIF:s uppvisning var premiären var mer eller mindre avgjord redan innan paus.

- Vi spelade väldigt bra de första 45 minuterna, konstaterar David Accam.

- Men jag är inte överraskad. Vi har jobbat hårt på träning och man såg hur jag, Bedoya och Lindström försöker hitta varandra och rör oss mycket. Vi ville verkligen få tre poäng i dag och efter våra tre mål så kunde vi spela avslappnat.

De snarlika målen var ingen tillfällighet.

- Jag gör alltid sådana mål på träning, säger Accam.

Blivit en bättre lagspelare

Förutom målen fick mittfältaren mycket beröm för att han har blivit en bättre lagspelare.

- Oftast är jag en individuell spelare, men jag lär mig mer och mer att spela som en lag- spelare. Jag jobbar väldigt hårt på träningarna och det är därför som jag blev kallad till landslaget också.

Det har gått snabbt för snabbfotade Accam. Debut med Östersunds FK i division I för ett år sedan. Uttagen i VM-kvalet med Ghana i mars.

Och mer lär komma, framför allt om David Accam får fortsätta i favoritpositionen på kanten.

- Det är min bästa position. På kanten får jag bollen framför mig och kan utmana. I anfallet har jag alltid ryggen mot mål vilket gör det svårare.

SÅ SÄNKTE HIF DJURGÅRDEN

HIF rullar upp DIF centralt och Mattias Lindström håller sig framme och slår påpassligt in bollen i öppet mål sedan Kenneth Höie lämnat retur på Alejandro Bedoyas låga skott.

Alejandro Bedoya spelar en kort passning till David Accam som letat sig in från sin vänsterkant. Accam slår till direkt med ett lågt skott invid stolpen från straffområdescirkeln.

Accam igen. Mittfältaren tar med sig bollen i fart från mittplan och trots att han har DIF:s Daniel Amartey i ryggen hela vägen så får Accam iväg ett lågt skott som går in vid stolpen igen. Bollen tar även på en DIF-back på vägen.