Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

51 mål senast – nu är han SSL-aktuell

Foto: ULF RYD / KVP/EXPR
Foto: RONNY JOHANNESSON

Oscar Johansson är redan klar.

Enligt uppgifter till SportExpressen är dessutom förre poängkungen Daniel Johnsson, 33, högaktuell för en återkomst till FC Helsingborg.

Niklas Pålsson döljer inte klubbens intresse.

– En fantastiskt bra spelare, säger FCH-tränaren.

Det var ingen dålig säsong Daniel Johnsson levererade i FC Helsingborg innan han stack ner till Schweiz.

51 mål och totalt 64 poäng på 31 matcher 2016/17.

Efter fyra säsonger som proffs nere i NLA kommer 33-åringen efter denna säsong flytta hem till Sverige och bosätta sig i eller i närheten av Helsingborg, enligt uppgifter till SportExpressen.

Daniel Johnsson högaktuell för FCH

Spel med FC Helsingborg ligger nära till hands. Det är klubben han representerat under alla sina elva år i SSL.

Niklas Pålsson, tränare och sportchef i FC Helsingborg, bekräftar att klubben jobbar på en återkomst.

– Vi försöker få hem Danne. Han är en fantastiskt bra spelare som öst in poäng hos oss. Han har otroliga spetskvaliteter. Sådana spelare försöker vi alltid jobba på, så att vi ska vara redo när de flyttar hem. Sedan får vi se vad som händer, när han har tänkt flytta hem med sin familj. Vi hoppas vi får in honom någon gång i framtiden.

Daniel Johnsson har gjort två säsonger i Wiler-Ersigen innan han flyttade vidare till Grasshoppers. Där har det denna säsong blivit nio poäng på tio matcher.

Vill gärna ha Christoffer Andersson

Ytterligare en poängmaskin finns på Helsingborgs önskelista.

Dalens Christoffer Andersson - som har ett långt förflutet i Höllviken.

Den 24-årige skåningen har spelat sitt livs innebandy under säsongen med 49 poäng på 21 matcher och sitter på ett utgående kontrakt.

– Det är en skånsk spelare och vi är alltid jätteintresserade av dem. Vi får se när han flyttar hem från Umeå eller om han flyttar någon annanstans. Han står högt upp på vår önskelista. Sedan om det blir om ett år eller fem år, det vet man aldrig, säger Niklas Pålsson.

FC Helsingborg presenterade tidigare i veckan sin första värvning inför säsongen 2021/22. FBC Lerums jättelöfte Oscar Johansson, 18, skrev på ett tvåårskontrakt med de blå-svarta.


Senaste avsnittet av Frislag med Oskar Lund och Anders Borgström