Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”40 miljoner är inte orealistiskt”

Det är stort intresse kring Halmstads jättetalang Sead Haksabanovic inför sommarens transferfönster. Foto: KRISTER ANDERSSON
Sead Haksabanovic och Halmstad jagar viktiga poäng hemma mot Örebro på lördagen. Foto: KRISTER ANDERSSON

Det utländska intresset är klart större än i vintras.

Prisbilden likaså.

Om 18-årige supertalangen Sead Haksabanovic lämnar Halmstads BK i sommar skulle en försäljning kunna landa på uppåt 40 miljoner kronor.

– Det är absolut inte orealistiskt, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson.

När Halmstads BK möter Örebro i morgon lördag i ett mycket viktig möte i bottenstriden har Sead Haksabanovic återigen en huvudroll i hemmalagets offensiv.

Men det kan också vara bland de sista hemmamatcherna den 18-årige jättetalangen gör i Halmstadtröjan.

Redan i somras nobbade han i sista stund en flytt till de belgiska mästarna Club Brügge och förlängde med HBK.

Efter att ha inlett allsvenskan starkt med två mål öppnade Sead Haksabanovic för en sommarflytt tidigare i vår i Kvällsposten.

Och intresse saknas inte.

– Intresset är märkbart större än i vintras. Det är väldigt stort, säger ordförande Tony Karlsson.

– Det känns som att halva eller hela Europa känner till Sead.

Har ni fått något bud nu?

– Jag säger så här, jag sitter inte med något framför mig i dag som jag gör bedömningen är så intressant att jag väljer att gå vidare med det. Men jag skulle inte vara förvånad om det dyker in rätt så snart.

”Finns två scenarion”

I vintras var Club Brügge berett att betala cirka 15 miljoner kronor för Haksabanovic.

Ett ökat intresse i kombination med att Halmstad nu spelar i allsvenskan och att 18-åringen har ett längre kontrakt (till och med 2019) gör att prisbilden har stigit med ett antal miljoner kronor.

HBK har inte satt någon prislapp på sin guldklimp.

Är det orealistiskt att tro att ni kan få så mycket som 40 miljoner kronor för Sead?

– Nej, absolut inte. Det är det inte, säger Tony Karlsson.

Han har öppnat för en flytt i sommar om rätt bud kommer Hur ser du på att sälja i sommar?

– Det är klart att det finns ett sånt scenario. Vi jobbar med flera scenarion. Ett är att det blir en försäljning i sommar, en är att han spelar säsongen ut. Är det så är det så, då har vi tillsammans med familjen kommit fram till att det är rätt, för vi gör det här tillsammans. Just nu håller vi fokus på att spela fotboll, men det är klart att vi pratar om detta.

– Jag tycker att det finns två saker som är viktiga här. Vi bryr oss om Sead och vill inte att han hamnar på en bänk och sitter och fryser. Vi tror så mycket på honom att vår förhoppning är att Sead ska bli ett exempel på att man gör kloka steg när man kommer från Halmstad, att man hamnar i en klubb med en tränare som tror på en och att man får speltid. Det är vi väldigt intresserade av både från klubben och familjens sida, inte bara pengarna.

HBK kommer förstärka

Oavsett vad som händer med Sead Haksbanovic i sommar ser Halmstad, just nu på kvalplats, ut att agera själva för att klara att hänga kvar i allsvenskan.

– Specifikt svar på frågan får Janne (Jönsson, HBK:s tränare) uttala sig om, men att vi behöver förstärka, det kommer vi göra.

– Vi ska göra det som krävs för att hänga kvar i allsvenskan, men också fortsätta med vårt arbete med spelarutveckling och lyfta fram yngre förmågor. Om Sead är kvar är portmonnän en storlek och om han lämnar är den en storlek.

 

Läs mer om allsvenskan i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.