Det är stort intresse kring Halmstads jättetalang Sead Haksabanovic inför sommarens transferfönster. Foto: KRISTER ANDERSSONDet är stort intresse kring Halmstads jättetalang Sead Haksabanovic inför sommarens transferfönster. Foto: KRISTER ANDERSSON
Det är stort intresse kring Halmstads jättetalang Sead Haksabanovic inför sommarens transferfönster. Foto: KRISTER ANDERSSON
Sead Haksabanovic och Halmstad jagar viktiga poäng hemma mot Örebro på lördagen. Foto: KRISTER ANDERSSONSead Haksabanovic och Halmstad jagar viktiga poäng hemma mot Örebro på lördagen. Foto: KRISTER ANDERSSON
Sead Haksabanovic och Halmstad jagar viktiga poäng hemma mot Örebro på lördagen. Foto: KRISTER ANDERSSON

”40 miljoner är inte orealistiskt”

Publicerad

Det utländska intresset är klart större än i vintras.

Prisbilden likaså.

Om 18-årige supertalangen Sead Haksabanovic lämnar Halmstads BK i sommar skulle en försäljning kunna landa på uppåt 40 miljoner kronor.

– Det är absolut inte orealistiskt, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson.

När Halmstads BK möter Örebro i morgon lördag i ett mycket viktig möte i bottenstriden har Sead Haksabanovic återigen en huvudroll i hemmalagets offensiv.

Men det kan också vara bland de sista hemmamatcherna den 18-årige jättetalangen gör i Halmstadtröjan.

Redan i somras nobbade han i sista stund en flytt till de belgiska mästarna Club Brügge och förlängde med HBK.

Efter att ha inlett allsvenskan starkt med två mål öppnade Sead Haksabanovic för en sommarflytt tidigare i vår i Kvällsposten.

Och intresse saknas inte.

– Intresset är märkbart större än i vintras. Det är väldigt stort, säger ordförande Tony Karlsson.

– Det känns som att halva eller hela Europa känner till Sead.

Har ni fått något bud nu?

– Jag säger så här, jag sitter inte med något framför mig i dag som jag gör bedömningen är så intressant att jag väljer att gå vidare med det. Men jag skulle inte vara förvånad om det dyker in rätt så snart.

”Finns två scenarion”

I vintras var Club Brügge berett att betala cirka 15 miljoner kronor för Haksabanovic.

Ett ökat intresse i kombination med att Halmstad nu spelar i allsvenskan och att 18-åringen har ett längre kontrakt (till och med 2019) gör att prisbilden har stigit med ett antal miljoner kronor.

HBK har inte satt någon prislapp på sin guldklimp.

Är det orealistiskt att tro att ni kan få så mycket som 40 miljoner kronor för Sead?

– Nej, absolut inte. Det är det inte, säger Tony Karlsson.

Han har öppnat för en flytt i sommar om rätt bud kommer Hur ser du på att sälja i sommar?

– Det är klart att det finns ett sånt scenario. Vi jobbar med flera scenarion. Ett är att det blir en försäljning i sommar, en är att han spelar säsongen ut. Är det så är det så, då har vi tillsammans med familjen kommit fram till att det är rätt, för vi gör det här tillsammans. Just nu håller vi fokus på att spela fotboll, men det är klart att vi pratar om detta.

– Jag tycker att det finns två saker som är viktiga här. Vi bryr oss om Sead och vill inte att han hamnar på en bänk och sitter och fryser. Vi tror så mycket på honom att vår förhoppning är att Sead ska bli ett exempel på att man gör kloka steg när man kommer från Halmstad, att man hamnar i en klubb med en tränare som tror på en och att man får speltid. Det är vi väldigt intresserade av både från klubben och familjens sida, inte bara pengarna.

HBK kommer förstärka

Oavsett vad som händer med Sead Haksbanovic i sommar ser Halmstad, just nu på kvalplats, ut att agera själva för att klara att hänga kvar i allsvenskan.

– Specifikt svar på frågan får Janne (Jönsson, HBK:s tränare) uttala sig om, men att vi behöver förstärka, det kommer vi göra.

– Vi ska göra det som krävs för att hänga kvar i allsvenskan, men också fortsätta med vårt arbete med spelarutveckling och lyfta fram yngre förmågor. Om Sead är kvar är portmonnän en storlek och om han lämnar är den en storlek.

 

Läs mer om allsvenskan i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag