Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelade flicka – pressade män på jättebelopp

En man i Lund döms till fängelse för att ha pressat sexchattande män på pengar i ett upplägg där han spelat en 14-årig flicka – och hennes arga föräldrar, rapporterar Sydsvenskan.

I rollen som 14-åriga ”Hanna” hade mannen kontakt med minst fem män på nätforum, i samtal som fick sexuell karaktär. Då bytte mannen roll, blev en av den påhittade flickans föräldrar och krävde pengar för att inte polisanmäla männen.

Den åtalade är i själva verket en arbetslös flerbarnspappa i 35-årsåldern som i förhör har sagt sig försöka finansiera sitt spelmissbruk, skriver tidningen.

En av männen som pressades på pengar gick till polisen, som sedan fann fler brottsoffer. En av dem hade betalat in totalt 139 000 kronor till den åtalade.

Brotten erkändes och den åtalade har sagt att han kan ha lurat så många som sju personer på sammanlagt omkring en halv miljon kronor. Han döms till ett års fängelse och de utpressade männen får ekonomisk ersättning.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!