Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Specialteam ska hitta Emilie Mengs mördare

Emilie Meng försvann en sommarmorgon. På julafton, nästan sex månader senare, hittades hon mördad.Foto: PRIVAT
Här försvann Emilie Meng.

Hon sågs senast på en tågstation klockan fyra på morgonen den 10 juli 2016.

Ännu har man inte hittat Emilie Mengs mördare.

Nu sätts ett specialteam in för att komma till botten med fallet.

– Det är mycket viktigt för oss, säger Kim Kliver, inspektör vid Sydsjælland- och Lolland-Falsterspolisen till Ekstrabladet.

Mordet på då 17-åriga Emilie Meng är ännu ouppklarat.

Hon försvann efter en runda på stan med sina vänner den 10 juli 2016. I nästan ett halvår var 17-åringen spårlöst försvunnen. Under mycket stor uppmärksamhet sökte både polis och frivilliga efter henne – sökhundar sattes in, plakat trycktes upp.

På julafton hittades sedan hennes kropp av en hundägare som var ute för att rasta sin hund på Regnemarks Bakke drygt 60 kilometer från Korsør Station, där hon senast hade setts vid livet.

Dagen därpå kunde rättsläkare konstatera att det var kvarlevorna efter Emilie Meng som hade hittats, och att hon dödats ganska snart efter försvinnandet.

”Ska se om något missats”

Sedan dess har mordutredningen pågått.

Nu är en specialistgrupp bestående av efterforskare och experter gräva vidare i mordet på den danska flickan.

– Det är en grupp erfarna efterforskare och analytiker som ska genomgå det mycket omfattande materialet för att se om det är något som missats, säger Kim Kliver, polisinspektör vid Sydsjælland- och Lolland-Falsterspolisen.

 

LÄS MER: Nya beskedet kring mordet på Emilie Meng

 

Enligt DR har polisen sedan den 28 augusti i år samarbetat med specialistgruppen.

Allt som allt består gruppen av 10 personer och tillsammans ska de gå igenom samtliga data som samlats in sedan flickan försvann. Experterna kommer från högsta ort, bland annat från Köpenhamnspolisen och Rikspolisen.

Det är andra gången i undersökningarna kring mordet av Emilie Meng man får assistans från huvudstaden.

– Det är mycket viktigt för oss och vi är hela tiden öppna för input från folk som kan se vår efterforskning från ett annat perspektiv, säger Kliver.

Här försvann Emilie Meng.

Nytt supersystem

Specialistgruppen kommer bland annat att ta hjälp av vad danskarna kallar ett nytt supersystem, samma system som används av Interpol. Detta system ska göra det möjligt att söka information på tvären genom att sammanföra information från flera olika databaser.

Tack vare detta serveras specialistgruppen med information från samtliga centrala register, som systematiseras och analyseras innan ett resultat ges – som förhoppningsvis kan innebära ett genombrott i förundersökningen.