Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spårlöst försvunnen bedragare nu hittad

<p>Pengarna flödade kring 29-åringen – men det vara aldrig någon som betalade notan. <br></p>Foto: Riksbanken
Mannen köpte bland annat lyxbilar på kredit utan att betala. I två år har han lyckats hålla sig undan rättvisan – nu har polisen hittat honom. Foto: Shutterstock

Mannen lurade till sig två nya lyxbilar, en massa verktyg och hyrde lokaler utan att betala för sig innan han försvann spårlöst.

Nu, två år senare, har polisen hittat honom – i Västmanland.

– Han har varit svår att få tag i, säger åklagaren Ove Svensson till Hallandsposten.

Mannen, som under våren och sommaren 2013, misstänks ha levt gott utan att betala för sig riskerar att bli återbetalningsskyldig.

Mannen, som då levde och verkade i Halmstad, har varit spårlöst försvunnen i närmare två år. Men nu har han återfunnits i en stad Västmanland.

Mannen, som i dag är 29 år gammal, är misstänkt för grovt bedrägeri, bedrägeri samt olovligt förfogande.

Struntade i att betala

Enligt åklagaren ska det hela ha börjat med att mannen köpt en Mercedes för en halv miljon kronor på krita i Malmö. Kort därefter ska han ha gjort om samma sak på en bilfirma i Halmstad.

Men i inget av fallen betalade mannen någonsin för fordonen.

I samma veva uppges 29-åringen ha startat ett konto hos i byggfirma i Falkenberg. Där ska ha plockat ut verktyg och material för 150 000 kronor utan att betala för sig.

Innan mannen försvann hyrde han också, enligt en polisanmälan, ett restaurangkök utan att någonsin betala räkningen på närmare 100 000 kronor.

Bevisa uppsåt

Bilarna och byggmaterialen är fortfarande försvunna, enligt åklagaren, men mannen är åtminstone återfunnen.

– Men han har varit svår att få tag i och vi har inte vetat var han har funnits, säger åklagare Ove Svensson till Hallandsposten.

Nu blir det upp till åklagaren att bevisas att 29-åringen vilselett företagen genom att medvetet lämna falska uppgifter om sin vilja och förmåga att betala.

– Det vi ska försöka styrka är att han hade brottsligt uppsåt redan när han köpte varorna, säger Ove Svensson till Hallandsposten.

Hur mannen ställer sig till anklagelserna är okänt.

Enligt tidningen kommer förhör att hållas med 29-åringen under nästa vecka.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!