Pierre Nilsson blev 37 år gammal. Foto: PrivatPierre Nilsson blev 37 år gammal. Foto: Privat
Pierre Nilsson blev 37 år gammal. Foto: Privat
Hundföraren Pierre Nilsson, 37, avled efter att ha krockat med en lastbil, natten mot tisdag. En tyst minut hölls på polisstationen i Kristianstad. Foto: Jens Christian AnderssonHundföraren Pierre Nilsson, 37, avled efter att ha krockat med en lastbil, natten mot tisdag. En tyst minut hölls på polisstationen i Kristianstad. Foto: Jens Christian Andersson
Hundföraren Pierre Nilsson, 37, avled efter att ha krockat med en lastbil, natten mot tisdag. En tyst minut hölls på polisstationen i Kristianstad. Foto: Jens Christian Andersson
En tyst minut hölls på polisstationen i Kristianstad och hela polismyndigheten flaggade på halvstång under dagen. Foto: Jens Christian AnderssonEn tyst minut hölls på polisstationen i Kristianstad och hela polismyndigheten flaggade på halvstång under dagen. Foto: Jens Christian Andersson
En tyst minut hölls på polisstationen i Kristianstad och hela polismyndigheten flaggade på halvstång under dagen. Foto: Jens Christian Andersson
Pierre Nilsson omkom i lastbilsolyckan och sörjs av kollegerna i Karlshamn. Foto: Jens Christian AnderssonPierre Nilsson omkom i lastbilsolyckan och sörjs av kollegerna i Karlshamn. Foto: Jens Christian Andersson
Pierre Nilsson omkom i lastbilsolyckan och sörjs av kollegerna i Karlshamn. Foto: Jens Christian Andersson
Dödsolyckan inträffade i en kurva på väg 24 utanför Hässleholm. Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIANDödsolyckan inträffade i en kurva på väg 24 utanför Hässleholm. Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIAN
Dödsolyckan inträffade i en kurva på väg 24 utanför Hässleholm. Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIAN
Tomas Rosenberg är polisområdeschef och berättar om en tung dag för kollegerna. Foto: PolisenTomas Rosenberg är polisområdeschef och berättar om en tung dag för kollegerna. Foto: Polisen
Tomas Rosenberg är polisområdeschef och berättar om en tung dag för kollegerna. Foto: Polisen

Kraschade med polisbil – nu sörjs döde kollegan

Publicerad

Det var hundföraren Pierre Nilsson, 37, som dog i olyckan utanför Hässleholm natten till tisdagen. Han sörjs av kollegerna i Karlshamn.

Han var på väg till ett hundförarjobb i Skåne när olyckan inträffade. 

– Under den resan kolliderade han med lastbilen, i en våldsam kollision. Vi sörjer honom och är chockade, säger Anders Knutsson.

Olyckan inträffade på väg 24 utanför Hässleholm natten mot tisdag. En lastbil och Pierre Nilssons polisbil kolliderade när de möttes i en kurva. 37-åringen fördes med ambulans till universitetssjukhuset i Lund, men hans liv gick inte att rädda. Klockan 03.30 meddelade polisen att han avlidit och att hans anhöriga var underättade.

Lastbilschauffören fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad och är inte allvarligt skadad enligt TT.

Sörjs av kollegerna

Pierre Nilsson kommer från Blekinge och arbetade som hundförare i Kristianstad. Utöver sina två hundar färdades han ensam i bilen. En av hundarna skadades i olyckan och avlivades. 

Han började som polisaspirant 2006 och har sedan dess arbetat inom Blekingepolisen. Även om Pierre Nilsson formellt arbetade i Kristianstad var det i Karlshamn han hade sitt omklädningsrum och sina närmaste kolleger, berättar Anders Knutsson, lokalpolischef i Karlshamn. 

– Jag vet att han var ute på ett hundförarjobb uppåt Skåne, mot Ängelholmstrakten där det behövdes en hundpatrull. Under den resan kolliderade han med lastbilen, i en våldsam kollision. Resten får utredningen visa, säger Anders Knutsson.

"Det är tungt"

Stämningen på stationen i Karlshamn var förstämd under dagen. Klockan 10.00 hölls en minnesstund på polisstationerna i polisområdet och polismyndigheten i hela landet flaggar på halv stång under dagen. Kring lunchtid hölls en nationell tyst minut. 

Anders Knutsson säger att han kommer minnas Pierre Nilsson som en sympatisk yrkesman och människa. 

– Många kolleger är chockade och ledsna i dag. Han är saknad och vi känner en stor sorg. Vi har fått hjälp av polisen i Kristianstad med de akuta ärendena för att få tid att sitta ner och ta hand om varandra. Men det är tungt, säger han. 

Tyst minut i Kristianstad.Foto: Jens Christian Andersson.

Under tisdagen har de anställda fått hjälp med krishantering och stöd. Tomas Rosenberg är polisområdeschef och berättar att det varit en lång, jobbig dag. Samtliga kolleger har informerats om vad som hänt under natten och fått hjälp att bearbeta förlusten.

– Vi kunde frigöra alla poliser som tillhör området och påbörja krishanteringen under natten. Även om det är en ovanlig situation, som tur är, har vi ett välupparbetat arbetssätt när det gäller den här typen av händelser. Men det handlar lika mycket om att man från polisanställd till polisanställd hjälps åt att stötta varandra, säger han. 

Räddade själv ett liv

På ett av Pierre Nilssons sista uppdrag räddade han en annan människas liv. Pierre och hunden Hulken lokaliserade en deprimerad man som just stod i begrepp att hänga sig.

– Jag fick upp ett bra spår med Hulken genom en skogsdunge och ganska snart fick jag syn på mannen gående över ett fält med repet i handen. Enligt honom själv så hade han hängt sig om jag kommit tio minuter senare, sa Pierre Nilsson till 24Blekinge.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag