Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sören Åkeby förlorade sin premiär i Värnamo

Sören Åkeby åkte på en snöplig förlust i sin premiärmatch på Värnamobänken.Foto: Nils Jakobsson

Sören Åkeby förlorade i kväll sin första seriematch som tränare i Värnamo. Lagets superettanpremiär borta mot Örebro slutade 2-0 till hemmalaget.

– Vi förlorar mot ett bättre lag, säger Åkeby.

Första halvlek var ett ställningskrig med få målchanser. Ex-allsvenska Örebro inledde svagt men tog därefter över taktpinnen, dock utan att lyckas spräcka nollan innan halvtidsvilan. I stället var Värnamo närmast ett första mål när Abbe Khalili kom fri och prickade stolpen.

– Vi hade en bra matchplan för att kunna hantera Örebro. De spelar fysiskt och lägger in bollar på sina tunga forwardar och det visste vi, säger Sören Åkeby.

Men det var ändå just på det viset Örebro till slut tog ledningen efter en timme spelad, när Alhassan Kamara nådde högst på ett inlägg och skallade in ledningsmålet.

"Var hittar domaren straffen?"

I matchens slutskede fick hemmalaget sedan en straff som Mohammed Seid utnyttjade till att punktera matchen och spika slutresultatet 2-0.

– Var domaren hittar den straffen vet jag inte, den är riktigt billig enligt mig. Han filmar mot vår målvakt, och de får avgöra matchen, säger Sören Åkeby.

– Men vi förlorar ändå mot ett bättre lag. Jag är nöjd med hur vi står upp fysiskt, det bådar gott inför framtiden.

Nästa match för Värnamo spelas borta mot Hammarby.

– Det är en tuff start för oss med två svåra bortamatcher. Men alla matcher ska spelas så det är bara att köra, avslutar Åkeby.