Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sophämtare avslöjade sprängämnen i villaidyll

Arkivbild
Foto: Colourbox / Colourbox

Sophämtaren reagerade på att något som liknade sprängämnen syntes genom garageporten i villakvarteret.

När polisen kom till platsen hittade 75 kilo sprängämnen, stubin och flera sprängkapslar – nu åtalas en man vid Helsingborgs tingsrätt.

– Man kanske tappar respekten för det, säger han i förhör enligt Helsingborgs Dagblad.

En morgon i maj kallades polisen till ett villakvarter i Helsingborg. En sophämtare att slagit larm efter att ha sett något han trodde var sprängämnen i en öppen garageport.

När polisen kom till platsen visade det sig att sophämtaren hade rätt. 

I garaget hittade polisen tre säckar på vardera 25 kilo fyllda med sprängämnen. I garaget stod även en låda med sprängmedel och i buskarna i närheten låg två stora rullar med stubintråd.

Bombteknikerna som kallades till platsen konstaterade att sakerna förvarades på ett sätt som innebar risk för att något skulle kunna explodera, skriver Helsingborgs Dagblad.

Erkänner brott: ”Tappat respekten”

Nu åtalas familjefadern, som bor i huset, vid Helsingborgs tingsrätt. 

Mannen, som jobbar med explosiva varor, säger att han förvarat grejerna hemma efter ett jobb, och sedan glömt att ta med dem tillbaka till arbetsplatsen.

– Man kanske tappar respekten för det. Att slänga med en kartong över helgen kändes inte som ett brott, säger han i polisförhör enligt Helsingborgs Dagblad.

Åklagaren yrkar på att mannens ska dömas till dagsböter. Mannen erkänner brott.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!