Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sophämtare avslöjade sprängämnen i villaidyll

ArkivbildFoto: Colourbox / Colourbox

Sophämtaren reagerade på att något som liknade sprängämnen syntes genom garageporten i villakvarteret.

När polisen kom till platsen hittade 75 kilo sprängämnen, stubin och flera sprängkapslar – nu åtalas en man vid Helsingborgs tingsrätt.

– Man kanske tappar respekten för det, säger han i förhör enligt Helsingborgs Dagblad.

En morgon i maj kallades polisen till ett villakvarter i Helsingborg. En sophämtare att slagit larm efter att ha sett något han trodde var sprängämnen i en öppen garageport.

När polisen kom till platsen visade det sig att sophämtaren hade rätt. 

I garaget hittade polisen tre säckar på vardera 25 kilo fyllda med sprängämnen. I garaget stod även en låda med sprängmedel och i buskarna i närheten låg två stora rullar med stubintråd.

Bombteknikerna som kallades till platsen konstaterade att sakerna förvarades på ett sätt som innebar risk för att något skulle kunna explodera, skriver Helsingborgs Dagblad.

Erkänner brott: ”Tappat respekten”

Nu åtalas familjefadern, som bor i huset, vid Helsingborgs tingsrätt. 

Mannen, som jobbar med explosiva varor, säger att han förvarat grejerna hemma efter ett jobb, och sedan glömt att ta med dem tillbaka till arbetsplatsen.

– Man kanske tappar respekten för det. Att slänga med en kartong över helgen kändes inte som ett brott, säger han i polisförhör enligt Helsingborgs Dagblad.

Åklagaren yrkar på att mannens ska dömas till dagsböter. Mannen erkänner brott.