Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skånes regionråd avråder från resor till Danmark

Nya restriktioner i Danmark – munskydd på krogen
Carl-Johan Sonesson, regiondirektör i Skåne, uppmanar skåningar att inte åka till Danmark för nöjes skull.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Danmark har haft ökad smittspridning den senaste tiden.Foto: JENS CHRISTIAN

Åk inte till Danmark – så lyder uppmaningen från Skånes regionråd, som nu går ut med en egen avrådan från nöjesresor till andra sidan sundet.

Antalet smittade stiger i Danmark, och nya restriktioner rörande sammankomster och landets barer och restauranger har införts. I huvudstadsområdet, liksom i resten av landet, ska nu krogarna stänga senast klockan 22.

Regionrådet Carl Johan Sonesson (M) gick i fredags ut med ett inlägg på Facebook med flera rekommendationer till skåningarna, bland annat att inte åka till Danmark om det inte är nödvändigt, något som SVT Nyheter Skåne rapporterar om.

– Det är väl viktigt att inte företa en massa nöjesresor just nu till regioner där det är ett högre smittoläge, säger han till SVT.

Totalt har ytterligare 418 personer konstaterats vara smittade av coronavirus i Danmark, enligt Statens Seruminstituts senaste uppdatering från i måndags. Störst andel smittade finns i huvudstadsområdet, där siffran ligger på nära 49 smittade personer per 100 000 invånare sett till de senaste 14 dagarna, vilket är högre än i Skåne.

Siffrorna är dock inte rakt av jämförbara eftersom testningen är mer omfattande i Danmark än i Sverige, men det som framför allt oroar danska myndigheter är den uppåtgående trenden i Danmark.

TV: Man gripen för mordet på Kjäll – nio månader senare

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!