Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sönderslagna rutor och rasistiskt klotter på skola

En sönderslagen toalett, krossade fönster och massor av klotter.

Den synen mötte eleverna på Lyckeby kunskapscentrum.

– Lyckligtvis har barnen sluppit se allt klotter. Vi kommer att ta upp det som har inträffat med eleverna så att de är medvetna om vad som hänt, säger rektor Charlotte Swärdh till Sydöstran.

Krossade rutor, en sönderslagen toalett och mängder med klotter – så såg det ut på Lyckeby kunskapscentrum i Karlskrona i Blekinge på tisdagen.

– Man känner en stor ilska och frustration, säger rektor Charlott Swärdh till Sydöstran.

Bland klottret som okända gärningsmän utsatt skolan för fanns en hel del rasistiska glåpord.

– Krossade rutor har vi haft problem med och råkat ut för tidigare, men det som stack ut den här gången var de meddelanden och budskap som riktades mot skolan och en grupp av eleverna. Det var som om det var gjort med eftertanke, säger rektor Charlott Swärdh till Sydöstran.

Rasistiska klottret är redan sanerat

Skadegörelsen är polisanmäld.

Det var i går, måndag, som skolan utsattes och då hade många av eleverna ledigt på grund av studiedag. Redan samma dag kunde saneringen påbörjas.

– Lyckligtvis har barnen sluppit se allt klotter. Vi kommer att ta upp det som har inträffat med eleverna så att de är medvetna om vad som hänt. Ibland händer det att de har något som de vill ta upp och vet något mer.

Nu vill skolledningen ha kameror och bättre belysning för att hindra ytterligare brott.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!