Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sommarlovsfebern drabbar Malmö igen

Familjerna Grosshög, Erichsen, Lindén och Morr passade på att äta frukost i det gröna medan de tittade på Sommarlovspremiären.
Foto: Christer Wahlgren
Johan Aulin med dottern Siri, 5 år, var på Sommarlov för ett år sedan. I går fick de se premiären tillsammans.
Foto: Christer Wahlgren
Årskurs 4 i Fridhemsskolan gick på utflykt till Sommarlovsinspelningen. Läraren Sabina Larsson njöt av solen tillsammans med eleverna Kelly Lundgren, Julia Floria och Inez Schön.
Foto: Christer Wahlgren
Jonas Dahl med dottern Annie, 5 år, var på inspelningen för första gången.
Foto: Christer Wahlgren
Programledartrion Alex Hermansson, Rijal Mbamba och Malin Olsson ska åka på en fantasifull jordenruntresa i Sommarlovsbussen.
Foto: Christer Wahlgren
Det var många som hade samlats för premiärsändningen av det populära barnprogrammet Sommarlov under måndagen.
Foto: Christer Wahlgren

Nu har Sommarlovsfebern drabbat Malmö igen.

I går drog det omåttligt populära barnprogrammet Sommarlov åter i gång.

Malin Olsson, som leder programmet för femte året i rad, är mer taggad än någonsin.

– Det är det bästa jobbet man kan ha på sommaren. Det är bara ren glädje att få träffa alla barn som kommer hit, säger programledaren till Kvällsposten.

Tidigt i går morse fylldes gräsmattan vid Scaniabadet av förväntansfulla barn i olika åldrar. Det var premiär för Sommarlov.

Årets tema är "Nyfiken på världen" och därför kommer de tre programledarna att göra en fantasifull jordenruntresa med den gamla sommarlovsbussen under de tio veckor som programmet sänds.

Varje vecka väntar en ny destination för trion.

– Det blir en resa i fantasin där vi besöker tio länder under sommaren. Tittarna får själva tipsa oss om vad vi ska äta för mat eller leka för lekar från länderna, berättar Malin Olsson.

– Det känns kul att vi verkligen kan ta tillvara den mångfald som finns i Malmö. Hela världen kommer till Sommarlov.

Gratis att titta

Malin Olsson leder Sommarliv tillsammans med Rijal Mbamba, som medverkade även i fjol, och nytillskottet Alex Hermansson.

De tre programledarna kompletterar varandra som syskon i en stor familj, berättar Malin Olsson.

– Jag är storasyrran i gruppen som är driftig och hittar på roliga saker. Alex är spexig och hittar på de galnaste idéerna medan Rijal är den nyfikne tänkaren.

Sändningarna på Scaniabadet vid Västra Hamnen startar klockan nio på morgonen. Det är gratis att sitta i publiken och det behövs ingen föranmälan för att få vara med.

Men enligt Malin Olsson kan det vara bra att vara ute i god tid - inte minst när stora artister gästar programmet.

– Det brukar räcka med att vara här vid åtta eller halv nio för att få en bra plats. Men jag kan tänka mig att det blir galet mycket folk om några veckor när Sean Banan kommer. Då ska man nog vara här vid sjutiden. Sedan är det samma råd som alltid - ha med er en mysig filt, ett paraply och lite god fika, säger Malin Olsson.

Publik i Sommarlov - så gör du

Sommarlov direktsänder inför publik måndag till fredag från 9 juni till 15 augusti. Platsen är Scaniabadet i Västra hamnen i Malmö. Det kostar inget att vara publik och ingen föranmälan behövs.

Först till kvarn gäller för sittplatser. Stadsbuss 2 stannar nära inspelningsplatsen och du hoppar av vid hållplats Scaniabadet. Åker du bil finns parkering vid Västra varvsgatan.

Fredagar är artistdag, dessa gästartister är bokade: Manda (13/6), Panetoz (20/6), Outtrigger (27/6), Sean Banan (4/7), Isac Elliot (18/7), Oscar Zia (1/8).

Källa: SVT

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!