Kvinna dömdes till två månaders fängelse för att bedrivit koppleri på solariet Solsippan i Malmö. Foto: Foto: ULF RYD
Kvinna dömdes till två månaders fängelse för att bedrivit koppleri på solariet Solsippan i Malmö. Foto: Foto: ULF RYD

Solariebordellen fälld

Publicerad
Uppdaterad
Två månaders fängelse.
Det blev domen för den 59-årig kvinna som stod åtalad vid Malmö tingsrätt för att bedrivit koppleri på solariet Solsippan i Malmö.
Två anställa på solariet döms till villkorlig dom.
Rättegången mot solariebordellen inleddes i slutet av februari.
Ägarinnan till solariet Solsippan, en 59-årig kvinna från Billeberga, stod åtalad för att under täcknamnet ”Therese” ha utfört sexuella tjänster mot betalning och för att har bokat kunder till andra prostituerade kvinnor.
Hon ska också ha tjänat pengar på den andra kvinnornas inkomster från sexköp.
Hon dömdes av Malmö tingsrätt på tisdagen till två månaders fängelse för koppleri. Eftersom hon har suttit häktad en längre tid anses straffet redan vara utdömt.
Enligt åklagaren Mats Svensson skulle även två kvinnor från Malmö, en 38-åring och en 42-åring, har arbetat på solariet. Det ska ha bokat in sexköpare till de prostituerade kvinnorna.
Båda kvinnorna döms till villkorlig dom för koppleri.

Piskor och kondomer

Som bevisning hade åklagaren bland annat piskor, kondomer och sexiga underkläder.
I våras avslöjades att en av bordellens kunder var en domare vid en tingsrätt i Skåne.
På ett av polisens avlyssningsband finns ett dokumenterat samtal när domaren ringer till Solsippan och beställer sex med tre kvinnor samtidigt.
Domaren har erkänt och han berättade också att han vid ett besök onanerade när kvinnorna tittade på.
Han fick ett strafföreläggande i stället för rättegång och fick böta 21 000 kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag