Söker misstänkta efter skjutning

Publicerad

En man misshandlades i Landskrona under lördagskvällen och polisen misstänker att det även avlossades skott.

Ingen är ännu gripen – men enligt polisen finns det personer som är intressanta i utredningen.

– Vi har säkrat en del fynd, säger Marcus Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Polisen larmades till Koppargården i Landskrona strax före klockan sex på lördagskvällen med anledning av ett bråk. I samband med händelsen hade en man blivit misshandlad och hotad – han ska dock inte ha blivit skottskadad.

Enligt Marcus Andersson ska flera personer ha varit inbladade i bråket.

Efter att polis anlänt till område spärrades platsen av och polisen kunde också säkra spår som talar för att det har skjutit i samband med bråket.

– Vi har gjort vissa fynd och gjort beslag och pratat med vittnen, säger Marcus Andersson.

Misshandel och hot

Under söndagsmorgonen var dock ingen ännu gripen. Men enligt Marcus Andersson finns det personer som är misstänkta för inblandning i bråket.

– Vi har uppgifter som gör att det finns personer som vi är intresserade av, men mer än så vill jag inte säga i nuläget.

Händelsen rubriceras som grovt olaga hot, misshandel och grovt vapenbrott.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag