Mihaela, 25, har varit försvunnen sedan i söndags.Mihaela, 25, har varit försvunnen sedan i söndags.
Mihaela, 25, har varit försvunnen sedan i söndags.
På måndagen genomförde Missing people två olika skallgångar.På måndagen genomförde Missing people två olika skallgångar.
På måndagen genomförde Missing people två olika skallgångar.

Sökandet efter Mihaela avbryts

Publicerad

25-åriga Mihaela försvann spårlöst i söndags.

De enda spåren som finns är de fåtal personliga ägodelar som hittades på platsen där hon brukade tigga pengar utanför ett köpcentrum i Råå.

Missing people har tillfälligt avbrutit sökandet efter kvinnan.

– Vi har lagt det på is. Det har vi gjort på polisens inrådan så att de får arbeta med sin utredning, säger Kenneth Söderlund på Missing people.

Mihaela brukade sitta och tigga pengar utanför Ica Maxi i Råå. Hon bodde tillsammans med ett 50-tal EU-migranter på en camping i närheten.

På måndagen sökte Missing people i flera omgångar efter henne. Enligt uppgift till Kvällsposten gjordes vissa fynd, men om de på något sätt har kunnat knytas till Mihaelas försvinnande är oklart. Under tisdagen meddelade Missing people att man tillfälligt avbrutit sökandet efter Mihaela på uppmaning av polisen.

Mihaelas försvinnande och sökarbetet har enligt flera källor orsakat stor oro i campinglägret.

Finns på övervakningsfilmer

Polisen har bekräftat att man via övervakningskameror konstaterat att Mihaela satt utanför affären vid klockan 10 till 10.30 i söndags. Men efter det slutar spåren efter henne.

– Sen finns hon inte mer på filmen, vad som har hänt det vet vi inte. Hon har väl gått därifrån, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson för polisområde nordvästra Skåne.

När Mihaelas pojkvän kom för att möta upp henne och göra henne sällskap tillbaka till campingen där de bor var hon borta, har han berättat. På platsen hon brukade sitta låg ett fåtal personliga tillhörigheter.

– Det var en cykel och en mugg med ett par mynt i. Det var inga större summor. Det behöver inte betyda att ett brott är begånget, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Fått in tips

Polisen har fått in flera tips som man under tisdagen följde upp, det finns dock ingen misstanke om brott. I stället arbetar polisen efter teorin att kvinnan försvunnit på egen hand.

– Det är en vuxen kvinna, hon har rätt att göra som hon vill. Det är inte alls otroligt att hon försvunnit av fri vilja. Det är inte ovanligt att man av olika anledningar att bryta upp och lämna sina anhöriga, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag