Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sökandet efter Mihaela avbryts

Mihaela, 25, har varit försvunnen sedan i söndags.
På måndagen genomförde Missing people två olika skallgångar.

25-åriga Mihaela försvann spårlöst i söndags.

De enda spåren som finns är de fåtal personliga ägodelar som hittades på platsen där hon brukade tigga pengar utanför ett köpcentrum i Råå.

Missing people har tillfälligt avbrutit sökandet efter kvinnan.

– Vi har lagt det på is. Det har vi gjort på polisens inrådan så att de får arbeta med sin utredning, säger Kenneth Söderlund på Missing people.

Mihaela brukade sitta och tigga pengar utanför Ica Maxi i Råå. Hon bodde tillsammans med ett 50-tal EU-migranter på en camping i närheten.

På måndagen sökte Missing people i flera omgångar efter henne. Enligt uppgift till Kvällsposten gjordes vissa fynd, men om de på något sätt har kunnat knytas till Mihaelas försvinnande är oklart. Under tisdagen meddelade Missing people att man tillfälligt avbrutit sökandet efter Mihaela på uppmaning av polisen.

Mihaelas försvinnande och sökarbetet har enligt flera källor orsakat stor oro i campinglägret.

Finns på övervakningsfilmer

Polisen har bekräftat att man via övervakningskameror konstaterat att Mihaela satt utanför affären vid klockan 10 till 10.30 i söndags. Men efter det slutar spåren efter henne.

– Sen finns hon inte mer på filmen, vad som har hänt det vet vi inte. Hon har väl gått därifrån, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson för polisområde nordvästra Skåne.

När Mihaelas pojkvän kom för att möta upp henne och göra henne sällskap tillbaka till campingen där de bor var hon borta, har han berättat. På platsen hon brukade sitta låg ett fåtal personliga tillhörigheter.

– Det var en cykel och en mugg med ett par mynt i. Det var inga större summor. Det behöver inte betyda att ett brott är begånget, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Fått in tips

Polisen har fått in flera tips som man under tisdagen följde upp, det finns dock ingen misstanke om brott. I stället arbetar polisen efter teorin att kvinnan försvunnit på egen hand.

– Det är en vuxen kvinna, hon har rätt att göra som hon vill. Det är inte alls otroligt att hon försvunnit av fri vilja. Det är inte ovanligt att man av olika anledningar att bryta upp och lämna sina anhöriga, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!