Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snyggt under - ett måste för bröllopsnatten

FLÄRDFULLT VÄRRE. "Det här är hemmasnickrat. Men jag har inte hittat något annat som funkar," säger Carolina Leprince och provar på Pernilla Carlström. "Du kan ju pyssla med allt", replikerar bruden.Foto: Christer Wahlgren
ÅKARP. När Kvällspostens brud ska kläs kallas experterna in. I ett Industriområde i Åkarp fixar Carolina Leprince så att klänningen sitter som gjuten.
- Underkläder är A och O för bruden. De måste sitta bekvämt under klänningen, säger hon.
På utsidan ser Kvinnligt Under ut som en fabrik. Pernilla Carl-ström är skeptisk när hon går in. Men bland kristallkronor och äkta mattor, siden och spetsar kan hon kän-na sig trygg. Hon vill genast botanisera bland galgarna, men det är fel väg att gå.
- Först måste jag se hur du ser ut, säger Carolina.
- Underkläder är personligt, alla ser olika ut. De flesta kvinnor har en behå med för stor omkrets i ryggen. Då bär axlarna all tyngd.

"Böj, lyft, dra!"

Pernilla tror att hon har koll på sin kropp - men bakom fördragna sammetsdraperier blir det annorlunda.
- Okej - nu gör du så här, säger Carolina och ger bruden en lektion i hur en behå tas på: böj, lyft, dra.
- Voilà, ett dekolletage, säger Carolina.
- Okej! Jag har visst kommit till rätt ställe, säger Pernilla, sträcker på ryggen och ger Carolina förtroendet att klä hen-ne i bröllopsunderkläder.
- De ska helst provas ut först. Så blir det lättare att hitta en klänning som sitter bra.
Men klänningen är redan bestämd. Sömmerskan har ritat på Pernillas kropp. Carolina plockar fram små uppfinningar och trollar med behåband så att allting sitter bekvämt utan att synas.
- Det finns plastband också, men de är så obekväma, säger Carolina, som hellre hittar egna lösningar.
Hon konstaterar att Pernilla har valt en klänning som gör att hon kan glömma små romantiska rosor och rosetter på behån.

Flärd nertill i stället

- Nu är det mycket axelbandslösa klänningar så brudarna får ha enkla behåar. Då kan man ha flärden nertill i stället, säger Carolina och hjälper Pernilla att välja bland silke och spetsar.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!