Snuskiga förslag irriterar massörer

Skyltar med "ingen intimmassage" och specialsydda dräkter som inte ser sexiga ut. Ändå får flera thaimassagesalonger i Malmö frågan om de vill utföra "happy endings" - som om de vore bordeller.

– Jag säger till männen att jag ska klippa av deras snopp och sen slänga ut den på gatan, säger en av de drabbade massörerna Pornpinum Meejaii till Sydsvenskan.

Pornpinum Meejaii, Korapin Panyakham och Kataleya Johansson har fått nog. De är trötta på män som ringer för att be om sex, som tafsar på den eller kommer med sexuella inviter när de blir masserade. Ett antal thailändska massagesalonger har bedrivit bordellverksamhet - och nu får hela branschen lida. Men frågan är inte så enkel, det handlar också om att asiatiska kvinnor ses som sexobjekt i Sverige och att en del män tror att de kan behandla dem hur som helst, skriver Sydsvenskan.

Ledsen i hjärtat

Nu samlar sig branschen och ryter tillbaka. En av dem är Pornpinum Meejaii. Hon är legitimerad sjukgymnast och har inriktat sig på medicinsk massage. Och Pornpinum Meejaii har arbetat i 27 år, ändå får hon sexuella förslag varje vecka. Hon hotar sexköparna med polisen och hon ryter när han avvisar deras sexinviter. Men innerst inne tar förslagen hårt på henne.

– Jag blir ledsen in i hjärtat när de frågar så, säger Pornpinum Meejaii till tidningen.

I ett försök att skrämma iväg sexköpare har hon satt upp skylten "Ingen intim massage" på fönstret till sin salong vid Värnhem.

Korapin Panyakham har skrivit "OBS! Endast seriös massage" vid ingången til sin massagesalong. Trots det får hon ofta frågor om "happy ending". Hon säger till Sydsvenskan att förslagen ibland kommer under tiden hon masserar kunden.

– Då är man ensam i rummet. Det känns inte bra och ibland blir jag rädd. Tänk om de slår mig när jag säger nej, säger Korapin Panyakham till tidningen.

Osexig uniform

På salong Golden hands i Persborg arbetar massörerna sällan ensam av rädsla för övergrepp.

– Många frågar om "happy ending" och när vi säger nej försöker de i stället prata snusk med oss. De tafsar och smeker oss. De visar ingen respekt. Jag tror att det beror på att vi är från Thailand, säger Kataleya Johansson som driver salongen till Sydsvenskan.

För att minska trakasserierna har hon låtit sy upp speciella dräkter till sina anställda. De täcker stora delar av kroppen och saknar urringning.

– Vi har försökt sy en uniform som inte ser sexig ut, säger hon till tidningen.

För att kvinnorna ska få hjälp och stöd har Malmö kommuns råd- och stödteam, sexuella tjänster, startat ett projekt där de försöker nå de drabbade massörerna. Teamet har gjort en första insats där de besökte fem salonger. Och fler lär det bli.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!