Det hör inte till vanligheterna att man tar med sig skidutrustningen till Ales stenar. Foto: Dennis MelinDet hör inte till vanligheterna att man tar med sig skidutrustningen till Ales stenar. Foto: Dennis Melin
Det hör inte till vanligheterna att man tar med sig skidutrustningen till Ales stenar. Foto: Dennis Melin
Det gick snabbt att åka ut för de branta backarna. Foto: Dennis MelinDet gick snabbt att åka ut för de branta backarna. Foto: Dennis Melin
Det gick snabbt att åka ut för de branta backarna.  Foto: Dennis Melin
Åhej vad det går! Och vilken härlig vy! Lite ovanlig syn för en slalomåkare. Foto: Dennis MelinÅhej vad det går! Och vilken härlig vy! Lite ovanlig syn för en slalomåkare. Foto: Dennis Melin
Åhej vad det går! Och vilken härlig vy! Lite ovanlig syn för en slalomåkare. Foto: Dennis Melin

Snöovädret ledde till en unik skidresa

Publicerad

Snökaoset har ställt till det rejält för många skåningar.

Men för andra har snödrivorna snarare öppnat nya möjligheter.

Dennis Melin och Christoffer Persson gjorde det bästa av vädret, och åkte ut på skidresa till Ale stenar.

– Folket som var där kollade nog lika mycket på stenarna som på oss, säger Dennis Melin.

Den något unika skidresan inträffade i söndags, vilket även Ystads Allehanda har skrivit om. Dennis Melin och Christoffer Persson såg via en livekamera att det låg snödrivor vid backarna i Kåseberga och bestämde sig för att åka dit och se om det gick att åka skidor på platsen. 

– Vi har en kompis som åkte skidor i centrala Stockholm för att visa hur mycket snö de hade, och då tänkte vi att vi kan hitta något här nere också, säger Dennis Melin.

– Vi har aldrig gjort något sådant här tidigare. Jag har bara bott i Skåne i fyra år och nu är den första vintern som det är tillräckligt med snö för att det ska gå att göra något sådant här. Så vi såg på en livekamera över Kåseberga att det låg lite vinddrivor vid backarna och åkte dit för att kolla efter. 

Inte optimala

Men backarna vid Ale stenar är inte direkt optimala för skidåkning.

– Nej, några skidbackar är det inte, men de är branta ner mot havet. Det handlade främst om att få det gjort och få åka skidor så långt söderut som möjligt, säger Christoffer Persson.

Var där folk där som såg er? 

– Ja, där var en del folk som undrade vad vi höll på med. Det var en chansning som gick hem helt enkelt, säger Dennis Melin.

Spektakulär miljö

Några intensiva och långa åkningar blev det inte vid stenarna. Däremot var skidturen värd mödan tack vare områdets unika miljö, berättar de båda skidentusiasterna.

– Det var inga långa åk direkt. Det blev några svängar bara, så det var mer för miljön som vi tog oss dit. Vi tänkte att det skulle bli en rätt häftig miljö med backarna och havet i bakgrunden. Sen när vi kom dit så var det bättre än vi hade förväntat oss, säger Dennis. 

Skulle ni rekommendera fler att åka ut till Ale stenar med sina skidor?

– Det är klart att man kan åka dit och kolla läget i alla fall. Men vem som helst kan inte kasta sig ut där eftersom där är väldigt mycket sten och vatten där nere. Men det är ett häftigt ställe, säger Christoffer, som får medhåll från sin skidpartner: 

– Man kan göra det bara för att få det gjort och inte för skidåkningen. Det är mer om man tycker att upplevelsen är häftig, men inte om man vill ha fantastiskt skidåkning, säger Dennis. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag