Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Snöovädret ledde till en unik skidresa

Det hör inte till vanligheterna att man tar med sig skidutrustningen till Ales stenar.
Foto: Dennis Melin
Det gick snabbt att åka ut för de branta backarna.
Foto: Dennis Melin
Åhej vad det går! Och vilken härlig vy! Lite ovanlig syn för en slalomåkare.
Foto: Dennis Melin

Snökaoset har ställt till det rejält för många skåningar.

Men för andra har snödrivorna snarare öppnat nya möjligheter.

Dennis Melin och Christoffer Persson gjorde det bästa av vädret, och åkte ut på skidresa till Ale stenar.

– Folket som var där kollade nog lika mycket på stenarna som på oss, säger Dennis Melin.

Den något unika skidresan inträffade i söndags, vilket även Ystads Allehanda har skrivit om. Dennis Melin och Christoffer Persson såg via en livekamera att det låg snödrivor vid backarna i Kåseberga och bestämde sig för att åka dit och se om det gick att åka skidor på platsen. 

– Vi har en kompis som åkte skidor i centrala Stockholm för att visa hur mycket snö de hade, och då tänkte vi att vi kan hitta något här nere också, säger Dennis Melin.

– Vi har aldrig gjort något sådant här tidigare. Jag har bara bott i Skåne i fyra år och nu är den första vintern som det är tillräckligt med snö för att det ska gå att göra något sådant här. Så vi såg på en livekamera över Kåseberga att det låg lite vinddrivor vid backarna och åkte dit för att kolla efter. 

Inte optimala

Men backarna vid Ale stenar är inte direkt optimala för skidåkning.

– Nej, några skidbackar är det inte, men de är branta ner mot havet. Det handlade främst om att få det gjort och få åka skidor så långt söderut som möjligt, säger Christoffer Persson.

Var där folk där som såg er? 

– Ja, där var en del folk som undrade vad vi höll på med. Det var en chansning som gick hem helt enkelt, säger Dennis Melin.

Spektakulär miljö

Några intensiva och långa åkningar blev det inte vid stenarna. Däremot var skidturen värd mödan tack vare områdets unika miljö, berättar de båda skidentusiasterna.

– Det var inga långa åk direkt. Det blev några svängar bara, så det var mer för miljön som vi tog oss dit. Vi tänkte att det skulle bli en rätt häftig miljö med backarna och havet i bakgrunden. Sen när vi kom dit så var det bättre än vi hade förväntat oss, säger Dennis. 

Skulle ni rekommendera fler att åka ut till Ale stenar med sina skidor?

– Det är klart att man kan åka dit och kolla läget i alla fall. Men vem som helst kan inte kasta sig ut där eftersom där är väldigt mycket sten och vatten där nere. Men det är ett häftigt ställe, säger Christoffer, som får medhåll från sin skidpartner: 

– Man kan göra det bara för att få det gjort och inte för skidåkningen. Det är mer om man tycker att upplevelsen är häftig, men inte om man vill ha fantastiskt skidåkning, säger Dennis. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!