Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snart finns tusen cyklar att hyra på Malmös gator

Snart finns tusen hyrcyklar på Malmös gator.Foto: Shutterstock

Det är fyra år sedan de första hyrcyklarna gjorde sitt intåg på Malmös gator.

I vår är den stora utbyggnaden klar – med tusen cyklar och hundra stationer, skriver Sydsvenskan.

– Nu har vi 86 stationer i bruk, ytterligare ett tiotal är på plats men inte i bruk. Det handlar om en fördröjning av elinkopplingen, säger Marija Andonovski på Malmö stad till tidningen.

På startdagen i maj 2016 fanns femhundra cyklar utplacerade på femtio stationer i de centrala delarna av Malmö. Nu har hyrcykelsystemet fördubblats i storlek.

– Alla hundra kommer att bli klara nu i vår med undantag för fyra stationer som är planerade i projekt mellan 2020 och 2022, säger Marija Andonovski.

Dessa fyra stationer kommer att placeras på Övägen, Malmö Live, Kockums park och Hyllie station. Men vissa nuvarande hyrcykelstationer, till exempel stationen vid Saltimporten i hamnen, kommer att flyttas.

– Det har med användandet att göra. En vid Södervärn ska till exempel flyttas till Glasbruket. Man får titta på hur situation ser ut på de olika stationerna och utvärdera efter hand. Det är inget som är statiskt, säger Marija Andonovski till tidningen.

”Vi kan inte se någon förändring”

Det faktum att även elsparkcyklarna har dykt upp i Malmö har inte påverkat användandet av hyrcyklarna enligt Marija Andonovski.

– Vi kan inte se någon förändring. Vår uppfattning är att det inte är samma typ av användare av Malmö by bike och elsparkcyklarna, säger hon till tidningen.