Snacka om stjärnbröllop – i Star Wars-anda

Tommi Tulkki och Jenny Björk gifte sig som Luke Skywalker och Mara Jade från Star Wars.
Foto: Privat
Brudparet med några av bröllopsgästerna.
Foto: Privat
Jenny Björk framför altaret.
Foto: Privat
Vigseln i kyrkan. Alla vapen lämnades i vapenrummet i kyrkans ingång.
Foto: Linus Eriksson
Vigseln i kyrkan.
Foto: Linus Eriksson
En av alla bröllopsgäster.
Foto: Linus Eriksson
Några andra.
Foto: Linus Eriksson
1 / 8

Kraften är stark i detta bröllop.

Fattas annat när brudparet växlade ringar i full Star Wars-mundering.

– Det kändes självklart att jag och Tommi skulle ha Star Wars-tema, säger Jenny Björk.

Jenny Björk, 27, och Tommi Tulkki, 37, som bor i Smålandsstenar kan tacka Star Wars för mycket. Bland annat att de träffades.

– Tommi var klädd som Luke Skywalker. Jag var där som vanlig besökare och tyckte det var fruktansvärt häftigt med alla utklädda personer, säger Jenny Björk om deras första möte på science fiction-mässan i Helsingborg 2013.

Kantorn spelade Star Wars-låtar

De sågs igen på en science fiction-mässa i Malmö. Då var även hon utklädd, som Mara Jade, Luke Skywalkers fru i böckerna. De blev ett par och sitter nu i styrelsen för var sin Star Wars-förening, onda 501st Legion och goda Rebel Legion. 

När de i lördags gifte sig i S:t Nicolai kyrka i Halmstad var temat givet. Över 120 besökare såg paret växla ringar som Luke Skywalker och Mara Jade, som P4 Halland var först med att berätta. Bröllopsmarschen och utmarschen gick till tonerna av Star Wars "Throne room" och "Imperial march".

– Kantorn fick tag i noterna och spelade på orgel. Det blev väldigt mäktigt. Det är ett bröllop jag kommer minnas i resten av mitt liv, säger Tommi.

Darth Vader på besök

Många gäster kom utklädda till science fiction- och fantasy-figurer. Bland annat sågs Stormtroopers och Darth Vader röra sig i skuggorna. Best man var roboten R2-D2. 

– Jag älskar udda teman och att fotografera ett Star Wars-bröllop är ju inte som andra bröllopsfotograferingar. Det var en härlig känsla, säger fotografen Linus Eriksson som lade upp en sida med bilder från bröllopet.

Prästen Anders Pihl vigde paret. För honom symboliserar kraften i Star Wars kraften i Gud, berättar Jenny.

– Han pratade om Yoda, om kraften och sa även: "May the force be with you". Det var rätt häftigt att lyssna på honom.


Brudparet om Star Wars

Så vad är det då med Star Wars som är så fantastiskt? Är det kampen mellan ont och gott? Att man kan förändra med de val man gör? Den enskilde individens ansvar?

– Det är ett fåtal individer som gör mycket. Även om det är stora krafter och stora makter så är det oftast i slutändan ett fåtal individer som gör den där stora påverkan. Det behöver inte vara några stora och viktiga människor, utan även den vanliga personen kan faktiskt vara väldigt viktig. Dessutom är de gamla filmerna riktigt bra gjorda, säger Tommi Tulkki.

– Det är inte bara filmerna som är bra, utan allt som finns runtomkring. Alla människor som är fans och att vi har någonting gemensamt. Det är en fantastisk känsla, säger Jenny Björk. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!