Tommi Tulkki och Jenny Björk gifte sig som Luke Skywalker och Mara Jade från Star Wars. Foto: PrivatTommi Tulkki och Jenny Björk gifte sig som Luke Skywalker och Mara Jade från Star Wars. Foto: Privat
Tommi Tulkki och Jenny Björk gifte sig som Luke Skywalker och Mara Jade från Star Wars. Foto: Privat
Brudparet med några av bröllopsgästerna. Foto: PrivatBrudparet med några av bröllopsgästerna. Foto: Privat
Brudparet med några av bröllopsgästerna. Foto: Privat
Jenny Björk framför altaret. Foto: PrivatJenny Björk framför altaret. Foto: Privat
Jenny Björk framför altaret.  Foto: Privat
Vigseln i kyrkan. Alla vapen lämnades i vapenrummet i kyrkans ingång. Foto: Linus ErikssonVigseln i kyrkan. Alla vapen lämnades i vapenrummet i kyrkans ingång. Foto: Linus Eriksson
Vigseln i kyrkan. Alla vapen lämnades i vapenrummet i kyrkans ingång. Foto: Linus Eriksson
Vigseln i kyrkan. Foto: Linus ErikssonVigseln i kyrkan. Foto: Linus Eriksson
Vigseln i kyrkan. Foto: Linus Eriksson
En av alla bröllopsgäster. Foto: Linus ErikssonEn av alla bröllopsgäster. Foto: Linus Eriksson
En av alla bröllopsgäster. Foto: Linus Eriksson
Några andra. Foto: Linus ErikssonNågra andra. Foto: Linus Eriksson
Några andra. Foto: Linus Eriksson

Snacka om stjärnbröllop – i Star Wars-anda

Publicerad

Kraften är stark i detta bröllop.

Fattas annat när brudparet växlade ringar i full Star Wars-mundering.

– Det kändes självklart att jag och Tommi skulle ha Star Wars-tema, säger Jenny Björk.

Jenny Björk, 27, och Tommi Tulkki, 37, som bor i Smålandsstenar kan tacka Star Wars för mycket. Bland annat att de träffades.

– Tommi var klädd som Luke Skywalker. Jag var där som vanlig besökare och tyckte det var fruktansvärt häftigt med alla utklädda personer, säger Jenny Björk om deras första möte på science fiction-mässan i Helsingborg 2013.

Kantorn spelade Star Wars-låtar

De sågs igen på en science fiction-mässa i Malmö. Då var även hon utklädd, som Mara Jade, Luke Skywalkers fru i böckerna. De blev ett par och sitter nu i styrelsen för var sin Star Wars-förening, onda 501st Legion och goda Rebel Legion. 

När de i lördags gifte sig i S:t Nicolai kyrka i Halmstad var temat givet. Över 120 besökare såg paret växla ringar som Luke Skywalker och Mara Jade, som P4 Halland var först med att berätta. Bröllopsmarschen och utmarschen gick till tonerna av Star Wars "Throne room" och "Imperial march".

– Kantorn fick tag i noterna och spelade på orgel. Det blev väldigt mäktigt. Det är ett bröllop jag kommer minnas i resten av mitt liv, säger Tommi.

Darth Vader på besök

Många gäster kom utklädda till science fiction- och fantasy-figurer. Bland annat sågs Stormtroopers och Darth Vader röra sig i skuggorna. Best man var roboten R2-D2. 

– Jag älskar udda teman och att fotografera ett Star Wars-bröllop är ju inte som andra bröllopsfotograferingar. Det var en härlig känsla, säger fotografen Linus Eriksson som lade upp en sida med bilder från bröllopet.

Prästen Anders Pihl vigde paret. För honom symboliserar kraften i Star Wars kraften i Gud, berättar Jenny.

– Han pratade om Yoda, om kraften och sa även: "May the force be with you". Det var rätt häftigt att lyssna på honom.

 

Brudparet om Star Wars

Så vad är det då med Star Wars som är så fantastiskt? Är det kampen mellan ont och gott? Att man kan förändra med de val man gör? Den enskilde individens ansvar?

– Det är ett fåtal individer som gör mycket. Även om det är stora krafter och stora makter så är det oftast i slutändan ett fåtal individer som gör den där stora påverkan. Det behöver inte vara några stora och viktiga människor, utan även den vanliga personen kan faktiskt vara väldigt viktig. Dessutom är de gamla filmerna riktigt bra gjorda, säger Tommi Tulkki.

– Det är inte bara filmerna som är bra, utan allt som finns runtomkring. Alla människor som är fans och att vi har någonting gemensamt. Det är en fantastisk känsla, säger Jenny Björk. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag