Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smyckestjuv kraschade – med stöldgodset i bilen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Polisen hittade en kniv i 46-åringens datorväska.
Foto: POLISEN

När polis kom fram till en bilolycka på E22 blev de direkt misstänksamma på en 46-årig mans agerande.

I hans datorväska hittade polisen en kniv och flera olika smycken och attiraljer – som han precis stulit av en äldre kvinna. Vid husrannsakan hittade polisen ytterligare smycken.

Nu har mannen dömts till 1,5 års fängelse för sju olika brott.

Den 9 november 2019 blev polisen larmad till en trafikolycka på E22 vid Löberöd i Eslövs kommun. 

Det visade sig vara en bil som kört av vägen och i närheten stod en 46-årig man som berättade att han satt i bilen. Polisen blev direkt misstänksamma på hans agerande och tittade i hans datorväska.

I den låg en kniv och flera olika smycken samt andra liknande attiraljer. I bilen hittades också smycken samt ett identitetskort till en 89-årig kvinna. Polisen tog kontakt med kvinnan och det visade sig att 46-åringen besökt kvinnan och låtsats vara en elektriker.

46-åringen har dömts vid Malmö tingsrätt.
Foto: POLISEN
Bilen som 46-åringen körde av vägen med.
Foto: POLISEN

Lurade flera äldre

I samband med besöket blev kvinnan av med en hel del tillhörigheter. Kvinnan kunde senare identifiera flera av föremålen som hittades i bilen och i datorväskan.

Under polisens utredning fick de också information om att mannen besökt ett annat äldre par – 81 och 83 år gamla – i Malmö. Det var två dagar innan trafikolyckan och mannen påstod sig då återigen vara en elektriker och tog sig på så sätt in i parets lägenhet. 

Efteråt märkte de att flera smycken saknades. Paret kunde identifiera flera av smyckena och även manschettknappar som hittades i tjuvens bil. 

Mannen har dömts vid Malmö tingsrätt.
Foto: FRITZ SCHIBLI
Ett av stöldgodsen som polisen hittade hos mannen.
Foto: POLISEN

Döms till fängelsestraff

Polisen fick också kontakt med ett fjärde offer som fått besök av mannen. Men hon hade inte blivit av med några smycken. 

Efter trafikolyckan gjorde polisen husrannsakan hos mannen och hittade där ytterligare smycken och annat gods. 

För brotten åtalades 46-åringen för grov stöld, försök till grov stöld, två fall av häleri, olovlig körning, grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. 

46-åringen erkände till ringa narkotikabrott men kunde varken erkänna eller förneka brott mot knivlagen. Han påstod sig inte minnas något av händelsen. Resten av brottsmisstankarna nekade han till. 

Nu har domen fallit vid Malmö tingsrätt. 46-åringen döms för samtliga brott förutom ett fall av häleri. Straffet bestäms till 1,5 års fängelse. 

SE FLER NYHETER: ”Något kraftigt som har detonerat”

Tre sprängningar på kort tid i Malmö i natt

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!