Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smittspridningen har ökat i alla åldersgrupper i Skåne

Antalet fall i Skåne ökade med nästan 700 under förra veckan. 

Ökningen syns i alla åldersgrupper – däribland 37 procent för gruppen 70+.

Totalt rapporterades 4100 nya fall förra veckan. 

– Det kommer tyvärr att dröja ett tag till innan vi kan lätta på restriktionerna. Smittläget behöver bli bättre och fler behöver hinna bli vaccinerade, säger Eva Melander, i ett pressmeddelande. 

Smittspridningen har ökat i Skåne. 

Under den gångna veckan rapporterades 4100 nya fall, vilket är 695 fler än veckan innan. Ökningen går att se i alla åldersgruppen. 

Mest anmärkningsvärt är kanske att antalet smittade i gruppen 70+ ökat från 117 under vecka 13 till 160 under vecka 14. 

– För att begränsa denna smittspridning krävs att vi fortsatt strikt håller oss till de restriktioner som gäller och undviker nya nära kontakter, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne, i ett pressmeddelande. 

Även den här veckan ser smittan ut att fortsätta öka, i alla fall om man ser till det genomsnittliga antalet nya fall per dag sett över en period på sju dagar. 

I dag ligger Skåne på 601 nya fall per dag, vilket är ett hundratal mer än för en vecka sedan. 

Men även om smittan ser ut att öka i Skåne ligger den på en betydligt lägre nivå än toppen på andra vågen. Vid årsskiftet hade Skåne som mest över 10 000 nya fall på en vecka. 

– Det kommer tyvärr att dröja ett tag till innan vi kan lätta på restriktionerna. Smittläget behöver bli bättre och fler behöver hinna bli vaccinerade, säger Eva Melander.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!