Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: CORNELIA NORDSTRÖMFoto: CORNELIA NORDSTRÖM
 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Smet från olycka – hade över 9 miljoner i p-böter

Publicerad

Efter en viltolycka på Norra Öland lämnade föraren kvar sin bil i diket.

När polisen sökte på bilägaren visade det sig vara en Malmöbo.

Förutom den kraschade Opeln äger mannen ytterligare ett 60-tal bilar.

– Nästan 9,5 miljoner kronor i parkeringsböter. Att den här killen är en så kallad målvakt råder det inget tvivel om, tydligare kan det inte bli, säger områdespolis Thomas Lönnqvist till Ölandsbladet.

Vid 01.30-tiden natten till onsdagen larmades polisen på Öland om en olycka på väg 136. I diket hittade de en kraschad Opel Corsa från 97  som krockat med ett rådjur. Föraren var däremot inte kvar i bilen. 

När polisen sökte på bilens ägare i sina register upptäckte de att ägaren som bor i Malmö har en hel del bilar i sin ägo. 

Över nio miljoner i böter

Förutom bilen som polisen hade framför sig i diket på norra Öland är mannen ägare till ett 60-tal fordon till. Polisen är säker på att mannen är en så kallad målvakt som mot betalning står registrerad som ägare av en bil och därmed är betalningsansvarig för till exempel parkeringsböter och skatt. 

– En person skriven i Malmö, född 1985 och har nästan 9,5 miljoner kronor i parkeringsböter, vilket nog är det mesta jag sett. Att den här killen är en så kallad målvakt råder det inget tvivel om, tydligare kan det inte bli, säger områdespolis Thomas Lönnqvist.

Nu är föraren av bilen misstänkt för smitning från trafikolycka och polisen söker tips kring händelsen.

– Har något sett något som kan sättas i samband med olyckan så hör av er till polisen.

 

LÄS MER: Regeringen slår till hårt mot målvakterna i Malmö

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag