Smet från olycka – fångades av sitt offer

Publicerad

På tisdagskvällen krockade en personbil med en annan bilist nära Pildammsparken i Malmö.

Han försökte därefter smita från platsen – men den påkörde bilisten körde efter.

– Smitaren blir infångad av den andra parten och hålls på plats tills vi anländer, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.

Vad som kunde ha slutat i en vanlig rondellkrock blev i stället en biljakt.

Den man som på tisdagskvällen körde in i en annan bilist i närheten av Pildammsparken försökte att köra från platsen.

Men den påkörde bilisten ville inte låta historien sluta så enkelt – i stället körde han efter.

Färden slutade utanför psykakuten där smitaren körde in i ett staket.

– Där blir smitaren infångad den andra parten och hålls på plats tills vi anländer, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.

Omhändertogs för berusning

Den smitande bilisten misstänks nu för rattfylla.

– Man har tagit blodprov, det kan tyda på att det är en drograttfylla, säger Stephan Söderholm.

Hur ser polisen på den påkörde bilistens agerande?

– Det är väl bra. Så hade jag också gjort. Det är ju inget konstigt att man kör efter om man blir påkörd, och känner man att man kan ingripa har man ju rätt till det, säger Stephan Söderholm.

Den smitande bilisten ska ha varit så pass påverkad att han blev omhändertagen enligt lagen om berusade personer.

– Det är ovanligt att en rattfylla slutar så. Då är man rätt så tankad eller rätt så toppad av droger, säger Stephan Söderholm.

Matias Rankinen
Matias Rankinen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag